Jeugd Kleindierenshow Laren op Western tour

LAREN – Zaterdag 21september verandert de St. Steffenmanege voor één dag in een grote kleindierenmanifestatie voor de jeugd. Honderden raskonijnen, kippen, sierduiven, cavia’s, sier- en watervogels komen met hun baasjes naar de ‘Jeugdshow Laren’.Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren organiseert voor alle jeugdleden uit Nederland een geweldige ééndagstentoonstelling. Een team van 14 gespecialiseerde keurmeesters beoordeelt alle dieren op hun raskenmerken. En de mooiste? Die worden Nederlands kampioen.

De keuring van 450 rasdieren is live mee te maken. De gehele manege is aangekleed in de stijl van het thema, ‘Jeugdshow Laren goes Wild West’. Dus meters hoge cactussen, cowboys, saloon, enz. Laat u verrassen door de fraaie Western entourage waarin de dieren te zien zijn. Zo zijn er bijzondere Siciliaanse Bekerkamhoenders te zien en Leeuwenkopjeskonijnen. En majestueuze Pommerse ganzen, eenden, cavia’s, grote Brahma’s en Barnevelder krielen te bewonderen. Ook de Serama, het kleinste krielkipje ter wereld, is present. Met veel zorg zijn de prachtige dieren bij de kinderen opgegroeid. Het houden van dieren is een fijne hobby voor kinderen die van dieren en de natuur houden. Ook leveren zij een bijdrage aan het in stand houden van veel zeldzame rassen en zeldzame huisdieren, ons levend cultureel erfgoed.

Na de keuring van alle dieren start op het podium een programma met o.a. Western bingo, dans, spijker slaan, lasso werpen enz. De ‘Landelijke Jeugdshow Laren’ start om 09.30 uur met de officiële opening. Het huldigen van de Nationale kampioenen en andere prijswinnaars is om 16.00 uur gepland. Natuurlijk doen ook de jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’ Brend de Maag, Justin ter Welle, Robin Maas en Nick Klomphaar weer een gooi naar het kampioenschap! Zij hebben n.l. de titel verenigingskampioen te verdedigen. Brend de Maag verdedigt zijn Nederlands kampioenschap bij de dwerghoenders en bij de sierduiven.

De toegang is gratis op zaterdag  21 september, St. Steffenmanege Laren. U bent welkom op de Wild West Ranch van Pels en Pluim Laren.

Zie: www.jeugdshow.nl