Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jong en oud geniet volop tijdens de eerste editie van De Laornse Dorpskwis

LAREN – Vrijdagavond 25 mei 2018 vond de eerste editie van De Laornse Dorpskwis plaats. 71 Teams gingen de strijd aan met elkaar. Met gemiddeld 15 personen per team waren er ruim 1000 Laornsen actief, jong en oud. Het hele dorp was dus in rep en roer.Door alle positieve en enthousiaste reacties na afloop kan er gesproken worden over een succesvolle aftrap van misschien wel een nieuwe traditie?

Marlou Boers, één van de commissieleden: “Al ruim voordat de deuren van het Kulturhus open zouden gaan om 18.30 uur, was het een drukte van jewelste. Teamcaptains stonden met gezonde spanning te wachten en elkaar op te jutten”. Om klokslag 19.00 uur gingen de 71 teamcaptains haastig het Kulturhus uit met het kwisboek, op weg naar hun team om de tijd tot aan 23.30 uur zo goed mogelijk te benutten. Waar het ene team van te voren allerlei tactieken had doorgenomen en direct begon, ging het andere team eerst rustig de Wifi-code uitdelen aan de rest van het team en koffie drinken.

 

Cake bakken en als bruidspaar op de foto

Het kan bijna niet anders, of menig toerist en terrasbezoeker keek vrijdagavond verbaasd om zich heen. Kris kras door elkaar heen fietsten en reden tientallendorpsgenoten met papiertjes in hun hand, druk bellend met het thuisfront. En het ene na het andere bruidspaar ging richting de kerk om aan één van de opdrachten te voldoen.

De bakkunsten van de teams werden ook op de proef gesteld, want er moest een cake worden gebakken. Gemma van Schooten, commissielid, vertelt: “Eén van de teams had het zekere voor het onzekere genomen en al van alles gebakken: een monchoutaart, kwarktaart, appeltaart, arretjescake en een gewone cake. De cake kon dus ingeleverd worden en de rest hebben ze mooi opgegeten met het team!”

 

En de winnaar is…….?

In een race tegen de klok lukte het ieder team om het Kwisboek op tijd in te leveren. Dat betekent dat de Laornse Dorpskwis-commissie nog flink aan de slag moet om alles op tijd na te kijken. Op vrijdagavond 8 juni vindt namelijk de feestavond plaats in het Kulturhus, waar de uitslag en de bekendmaking van het ‘slimste team’ plaatsvindt. Erica Schoneveld: “Alle deelnemers zijn van harte welkom! We gaan de leukste en ludiekste foto’s bekijken, uiteraard de antwoorden doornemen en tot slot: de winnaar bekend maken!”

De Laornse Dorpskwis is onderdeel van meerdere festiviteiten in het kader van ’50 jaar ’t Kruispunt en 10 jaar Kulturhus’.