Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kerstrock in De Wippert

LAREN – In zaal De Wippert aan de oude weg Laren – Holten vindt op Tweede Kerstdag voor de eenendertigste keer het Kerstrockfestival plaats. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van nieuwe bands, jonge bands en bands waarbij sommige muzikanten al meer podiumervaring hebben.

Daarnaast is deze dertigste aflevering voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, dat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en veel belangstelling. Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Grote Kearls, Louder, Gelegen Heids Band, Storm en Blue Shoes. De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt €7,00.

Programma

Grote Kearls (16.15 – 17.00 uur)

Als een stel bekenden elkaar tegenkomt in Zutphen en afspreken om een avond te jammen, ontstaat er een rockband. Niet vanwege lengte maar vooral vanwege het gewicht ontstond de naam van de Grote Kearls.

Na jaren is er een no nonsense rocktrio ontstaan dat niet houdt van lullen maar van poetsen!

What you see is what you get! Zowel dialectrock als rockklassiekers zijn in het repertoire opgenomen.

En om voor iedereen een feestje te maken, wordt er af en toe een accordeon bij gehaald om eens een ouderwetse polonaise in te zetten! Alle leeftijden zullen hier een feestje aan beleven. Grote Kearls bestaat uit: Martijn (Tinus) Stegeman – drums, tamboerijn, koebel en backing vocals, Marc Tool (Tolus) – gitaar, bas, kazoo, lead en backing vocals, Berend (Botje) van Beek – bas, accordeon, lead en backingvocals.

Kijk voor meer informatie op www.grotekearls.nl

 

Louder (17.30 – 18.15 uur)

De band Louder is een energieke band. Ze weten op hun jonge leeftijd heel goed hoe de muziek gespeeld moet worden en kijken uit naar een hele leuke muziekvolle toekomst. De band bestaat uit Mathijs (drummer ) die de ritmes als geen ander weet te spelen. Olaf (bassist) zorgt dat de lage tonen je aardig door de oren knallen. Indigo (gitarist), de alleskunner op de gitaar, verrast je elke keer weer en Danique (zangeres) naast het heerlijke zingen moet er toch iemand zijn die deze knullen in het gareel houdt! Kortom een heerlijke jonge band met een heel divers repertoire…. Genot om naar te kijken & luisteren.

 

Gelegen Heids band (18.45 – 19.30 uur)

Gelegen Heids Band (GHB) is een Rock ’n Rol coverband uit Bathmen. Ze spelen covers van U2 tot Metallica, van Bløf tot Status Quo en van The Rolling Stones tot aan Normaal en alles wat daar tussen in zit. Ze zijn met deze band nu zo’n jaar bezig; wat begonnen is als grap op een zelf georganiseerd feestje omdat ze allemaal vrienden van elkaar zijn. Iedereen heeft al in verschillende bandjes gespeeld of spelen nog, zoals Rock-It, Band for farmers en Greenlight. Muzikale ervaring is er genoeg. De band is verder erg actief op Facebook “Gelegen Heids Band (GHB)” De band bestaat uit: Jasper de Winter – leadzanger, Mick van der Meij – gitaar/zang, Jordy van der Meij – bas/zang, Leon Goossen – sologitaar/zang en Rick Stegink – drums.

 

Storm (20.00 – 20.45 uur)

Storm is een 4-koppige rockband opgericht in het najaar van 2016. Een gemeenschappelijke liefde voor oude rock, koud bier en mooie vrouwen transformeerde dit tijdelijke project van de podiumacademie tot een gedreven band die er op uit is om het hun eigen muziek de wereld te veroveren. In de afgelopen jaren zijn er optredens geweest in onder andere Metropool, Tivoli Vredenburg en Hedon Zwolle en werd in 2018 begonnen met een showcase op Altersonic. In het afgelopen jaar zijn er 2 EP’s van de band verschenen, “Greatest Love” en “Storm” zijn beide online te beluisteren en de band is momenteel druk aan het werk met het schrijven van nieuw materiaal.

 

Blue Shoes (21.15 – 22.00 uur)

Deze zeskoppige band uit Bentelo zorgt voor het ultieme vermaak voor zowel jong als oud. Van Elvis tot aan Bløf tot aan CCR, niks is te gek voor deze knasterds. Ondertussen een begrip in Bentelo en omstreken. Je herkent ze meteen bij het zien van de bewegende blauwe schoenen op het podium! De afwisseling van verschillende stijlen maakt dat Blue Shoes een breed publiek kan entertainen en daarmee de spetterende slotact is op deze eenendertigste Kerstrock in De Wippert.

Kijk voor meer info ook op www.cafedewippert.nl/kerstrock