Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kleindierenshow Pels en Pluim Laren in Indonesische sfeer

Staand van links naar rechts: Jan Meutstege, Gerold de Maag, Gerrit Jan Beusekamp, Dinand Blankenberg. Onder van links naar rechts: Wim Klein Ovink en Brend de Maag.

Staand van links naar rechts: Jan Meutstege, Gerold de Maag, Gerrit Jan Beusekamp, Dinand Blankenberg. Onder van links naar rechts: Wim Klein Ovink en Brend de Maag.

LAREN – Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren vertoefde afgelopen weekend in Indonesische sfeer ondanks de winterse koude in Laren. De uit Indonesië afkomstige Ayam Cemani hoen stal de show te midden van 225 andere kleurrijke konijnen, hoenders, sierduiven en watervogels. De zwarte kip, het Ayam Cemani hoen, kreeg te midden van veel bamboe, Indonesische voorwerpen, tropische vruchten en kroepoek, de maximale aandacht vanwege haar inktzwarte uiterlijk. Het Ayam Cemani hoen heeft, heel uniek, ook een zwarte kam, zwarte oorlellen en zelfs zwart vlees. Een zeldzaam ras dat terecht een prominente plaats op de prachtig aangeklede show kreeg.

De keuring van de alle andere rasdieren leverde uitstekende resultaten op voor de fokkers die hun best doen veel rassen van ons levend cultureel erfgoed in stand te houden. Keurmeesters vonden de kwaliteit bijzonder hoog. Pels en Pluim was in de gelukkige omstandigheid dat haar show doorgang kon vinden. Diverse kleindierclubs uit de regio zien hun show afgelast worden door het ingestelde tentoonstellingsverbod vanwege de vogelgriep.

De kampioenen:

Fraaiste duif, Brunner kropper, Gerold de Maag.

Fraaiste hoen, Wyandotte, W.J. Klein Ovink.

Fraaiste dwerghoen, Welsumer kriel, Dinand Blankenberg.

Fraaiste konijn, Duitse hangoor, Gerrit Jan Beusekamp.

Fraaiste watervogel, Mandarijn eend, E.J. Meutstege.

Fraaiste konijn jeugdlid, Klein Zilver, Justin ter Welle.

Fraaiste sierduif en dwerghoen van jeugdlid, Brunner Kropper en Barnevelder, beide van Brend de Maag.