Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdagprogramma Laren

LAREN – Om 10.00 uur opening door Burgemeester van ‘t Erve op het terras van ’t Langenbaergh en plein van Wijnand.– 10.20 uur: Kinderspelen in de Braninkhal en buiten op het schoolplein.

– 11.30 – 13.00 uur: Inschrijven en starten fietstocht (terras ’t Langenbaergh),

– 13.00 uur: Opbouwen vrijmarkt (Huenderstraat en plein van Wijnand),

– 13.30 uur: Start vrijmarkt.

– 16.00 uur: Prijsuitreiking fietstocht en einde vrijmarkt.

– Film Laren en Oranje (gemaakt in 1964 over Laren) bij Langenbaergh drie draaimomenten:

* 10.30 uur tot ongeveer 11.40 uur.

* 12.30 uur tot ongeveer 13.40 uur.

* 14.30 uur tot ongeveer 15.40 uur.

Tussen de films door zal Jan Harkink aanwezig zijn in de filmzaal met zijn mooie collectie oude ansichten van Laren; deze kunt u dan bekijken.

 

– 4 mei landelijke herdenking en lezing Laren

Op 4 mei is er de landelijke herdenking met als thema ‘het Verzet’ bij het monument naast de kerk. Tijdens dit programma zal er gesproken worden door voorzitter Ina Langeler en collegelid van de gemeente Lochem de heer Bert Groot Wesseldijk. Twee leerlingen van de PWA gaan een gedicht voordragen. Het programma wordt begeleid door Apollo en begint om 19.40 uur. Na de herdenking is er een mogelijkheid een kopje koffie/thee of glas ranja te drinken in het Kulturhus.

 

Lezing door Erik Krikke

Erik Krikke.

– Vanaf 20.45 uur tot ongeveer 21.45 uur locatie kerk.

Erik Krikke geeft een lezing over zijn boek Operatie Geslaagd. Afghanistan: van oorlogschirurgie naar PTSS. Een openhartig verhaal als operatieassistent in het Navo Hospitaal Kandahar Airfield in het jaar 2007. Maar meer ook over hoe deze periode de rest van zijn leven zou gaan bepalen. Een universeel verhaal over hard vallen, maar ook over weer opstaan! En wat een oorlog met een mens kan doen. Erik treedt nu naar buiten met zijn verhaal en gaat er zelfs het theater mee in.

Laren & Oranje realiseert zich dat het bijzonder is dat Erik Krikke deze lezing op 4 mei in Laren gaat geven en om een beeld te schetsen van het aantal belangstellenden voor deze lezing is ervoor gekozen met toegangskaarten te werken die per mail verkrijgbaar zijn, zo kan men inschatten hoeveel mensen er komen en teleurstellingen voorkomen.

U kunt uw toegangskaart per mail aanvragen bij info@larenenoranje.nl en vervolgens de twee euro per persoon contant betalen bij de ingang.

Voor de mensen die niet kunnen mailen, hangen er inschrijflijsten bij het Vonkert en in het Ruempol.

 

ONDERSCHRIFT FOTO:

Erik Krikke.