Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Landelijke herdenking en bijeenkomst Laren

LAREN – Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Ook in Laren verzorgt Laren en Oranje de landelijke herdenking bij het monument naast de kerk in Laren. Het landelijke jaarthema is: ‘Geef vrijheid door’ met daarbij de kracht van het persoonlijke verhaal.

Tijdens deze herdenking zal o.a. ook gesproken worden door Wethouder B. Groot Wesseldijk, gemeente Lochem; twee basisschoolleerlingen Dewi Zomer en Jasmin Wissink dragen een gedicht voor. Het programma zal begeleid worden door Apollo en begint om 19.40 uur.

 

‘De Herinnering’

Na de landelijke herdenking is er een mogelijkheid een kopje koffie/thee of glas ranja te drinken in het Kultuurhus. Vervolgens wordt uitgenodigd in de Kerk voor de bijeenkomst van 20.30 tot 21.30 uur.

Net zoals de vorige jaren wordt deze bijeenkomst gehouden om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden en het belang van vrijheid te blijven beseffen. Dit kan door de kracht van persoonlijke verhalen. Dit jaar zal een interview getoond worden met de 100 jarige Larense Jan Willem Peters waarin hij kort zijn herinneringen deelt over de oorlogsjaren die hij als jonge man heeft meegemaakt.

Vervolgens zal Henk Jansen (de schrijver van het boek Leny’s Levens) het verhaal vertellen van de Bathmense Leny Polak. Ze werd in de oorlogsjaren samen met haar man en familie naar Auswitch getransporteerd, alleen Leny keerde terug. Leny heeft altijd over haar kampverleden en het verlies van al haar familieleden kunnen praten. Echter meer en meer voelde ze de behoefte om haar verhaal naar buiten te brengen. Henk Jansen zal met behulp van foto’s het indrukwekkende verhaal van Leny vertellen.

U bent van harte welkom.