Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Lang zal ze leven’

voor jubilerende

jeugd kleindierenshow Laren

Lang zal ze leven

LAREN – Maar liefst 480 schitterende raskonijnen, hoenders, sierduiven, cavia’s en sier- en watervogels waren er tijdens de 40e editie van de landelijke Jeugdshow Laren te bewonderen tijdens de show en keuring op zaterdag 19 september j.l. De jeugdcommissie van kleindiervereniging Pels en Pluim Laren tekende al voor de 40e maal voor de perfecte organisatie. Ter gelegenheid van de 40e verjaardag werd de Larense manege extra mooi aangekleed voor dit in Nederland unieke festijn.

Vanuit het gehele land waren de jeugdige fokkertjes naar Laren gekomen om hun dieren te laten beoordelen door één van de 16 bevoegde keurmeesters. Het was wederom spannend want wie zouden er de nieuwe Nederlandse kampioenen worden? Wie had het fraaiste konijn gefokt die het beste voldeed aan de gestelde raskenmerken? En wie bracht de mooiste hoen of cavia? Vol aandacht werd de keuring gevolgd en kregen de fokkertjes van soms zeldzame rassen allerlei tips van de keurmeesters om nog tot betere resultaten te komen in de toekomst. Want wordt er met bepaalde rassen niet gefokt, dan zullen bepaalde konijnen of kippenrassen uitsterven. Naast de keuring was er een gezellig nevenprogramma voor jong en oud. Nederlandse kampioenstitels gingen naar:

Mitchel Bos fraaiste sierduif, Oosterse Roller; Nick Linders fraaiste hoen, Cochin; Rens Linders fraaiste dwerghoen, Welsumer kriel; Alex Bekker, fraaiste serama; Mart Ebbers, fraaiste Lachduif; André Biemans fraaiste kalkoen; Bram Kolkman fraaiste oorspr. watervogel, Hottentottaling; Marith Vrugtema fraaiste ged. watervogel, Frankische Landgans; Comb. Kamphof fraaiste konijn, Alaska; Lotte Beltman fraaiste cavia; Lisa Beltman fraaiste hamster.

Winnaars verenigingsbeker: 1. N.K.V. Nieuwleusen, 2. Sport Veredeld Oldebroek en 3. De Eendracht Rijssen. Een uitgebreid fotoverslag is te zien op www.jeugdshow.nl