Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Laren…… trekpleister en pleisterplaats!

LAREN – Zo af en toe lichten we er een plaats uit binnen het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant om te laten zien dat al die dorpen en buurtschappen veel meer in huis hebben dan menigeen denkt. Als krant rekenen we het tot onze functie om de lezer daarop te attenderen!In al die dorpen en buurtschappen wordt enorm veel georganiseerd, verhoudingsgewijs misschien nog wel meer dan in een stad. Het staat er soms bol van de activiteiten, het jaar door. Bij heel veel evenementen, groot of klein, nemen vrijwilligers het voortouw en steken er ontzettend veel vrije tijd in om er een mooi gebeuren van te maken waar veel publiek op af komt waardoor het dorp weer even op de kaart wordt gezet. Ondernemers dragen daar  ook een flinke steen aan bij door sponsoring in welke vorm dan ook.

Samen zorgen ze voor een extra stukje leefbaarheid en afwisseling binnen het dorp.

Laren is daar een groot voorbeeld van: ook daar zijn vrijwilligers onmisbaar om zaken op poten te zetten en te houden. Kijk alleen maar naar de activiteiten die er worden georganiseerd (zie agenda) om de inwoners ontspanning te bieden maar ook om toeristen de gelegenheid te geven om Laren en haar  prachtige omgeving in alle glorie te tonen! En dat komt ook de ondernemer weer ten goede want Laren is een dorp waar het goed toeven is. Goede horecagelegenheden, gezellige terrassen en een keur aan overnachtingsmogelijkheden waar het heerlijk relaxen is en tijd om de omgeving goed te verkennen.

Laren is een zalige pleisterplaats met ouderwetse gemoedelijkheid en veel gezelligheid maar ook met de rust van de natuur!

Als dorp is Laren een trekpleister voor de omgeving, niet alleen voor toeristen maar zeker ook voor inwoners en ver daarbuiten.

Het ondernemerschap is bloeiend te noemen. Er zijn ontzettend veel bedrijven, niet direct allemaal zichtbaar in het dorp, omdat ze ook in groten getale in het buitengebied gevestigd zijn. Eigenlijk hoeven de inwoners het dorp niet uit voor aankopen want ze hebben van alles in huis! Wie door het dorp kuiert, ziet weinig leegstand en dat is op zich al bewonderenswaardig!

Laren blijkt een bepaalde ‘zuigkracht’ te hebben voor  nieuwe ondernemers. Bestaande bedrijven blijken goed hun hoofd boven water te kunnen houden; dat is natuurlijk in eerste instantie te danken aan hun eigen inzet, het leveren van kwaliteit maar ook aan hun eigen betrokkenheid bij het dorp, bij de inwoners. Daardoor ontstaat er een sterke samenhang en blijft de klantenbinding sterk. Alleen op zo’n manier kan ondernemerschap floreren, ook door de handen ineen te slaan, dat maakt een dorp sterk!

 

Agenda ‘Laren leeft’

19 juli Fietstocht ‘De Boer op’. (10 00 – 16 30 uur)

Op dinsdag 19 juli 2016 wordt de fietstocht ‘De Boer Op’ gehouden, dit jaar rondom Laren. Tussen 10.00 en 11.30 uur kan er gestart worden bij Grand Café Bistro-rant ’t Langenbaergh, Deventerweg 1, 7245 AW Laren. Tijdens de fietstocht is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij:twee melkveebedrijven, een melkgeitenbedrijf, een sportschool en een loonbedrijf. Deze bedrijven laten graag hun bedrijf aan u zien. Ook zal er op sommige bedrijven een hapje en/of een drankje aangeboden worden. Halverwege de route is er een lunchadres met de mogelijkheid om pannenkoek te eten; waar zich een imkervereniging, een kleindierenvereniging en enkele ambachtslieden zich presenteren. Het laatste bedrijf in de route is tot 16.30 uur te bezoeken. De kosten bedragen € 5,-. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee. De route is eventueel ook door scootmobiel en auto te rijden. Vraag bij de start naar de hiervoor aangepaste routebeschrijving. De lengte van de fietstocht is ongeveer 35 kilometer. Het beloofd een zeer interessante dag te worden voor zowel de vakantieganger als de streekgenoten. Voor inlichtingen kunt u bellen 0573-421285 – PR commissie Landbouw Lochem.

 

23 juli Apollo oud papier

Elke vierde zaterdag van de maand wordt er ’s ochtends door Apollo oud papier opgehaald in de kern van Laren.

 

29 juli Samen eten Schuif maar an (17 00 –  ..uur

U kunt iedere laatste vrijdag van de maand (ook in de zomermaanden) eten in het Kulturhus. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten in een gezellige omgeving. Vanaf 17.00 uur zorgen gastvrouwen voor een hartelijk welkom en kunt u eerst even van een drankje genieten. Daarna begint de maaltijd die Ruud en Tonny, de koks, hebben bereid. Reserveren kan tot woensdagmiddag 12.00 uur. Bel 401636 of mail naar info@kulturhuslaren.nl. De kosten bedragen € 8,50, inclusief een drankje.

 

31 juli Natuur-pannenkoekenrit (10 00 – 13 00 uur)

Dit is het 49e jaar dat Toeristenbelang Laren Natuur-pannenkoekentochten organiseert, zowel voor fiets als voor auto. Alle routes beginnen in Laren en lopen door het rijke natuurschoon van de Achterhoek. Ook de route van vandaag leidt u door het karakteristieke coulisselandschap met veranderende vergezichten. Afwisseling van landbouwgewassen met weide, bloemrijke tuinen en bos waartussen dwarshuis-boerderijen en kastelen staan. Voor fietsers is de tocht ca. 35 km. en voor auto’s ca. 60 km. Halverwege de tocht is er een pauze om de benen te strekken, iets te drinken en aan een prijsvraag mee te doen. Aan het eind van de rit is er gelegenheid om pannenkoeken te eten nabij een Saksische boerderij, opgeluisterd door live muziek. U kunt starten bij CR Witkamp, Dorpsstraat in Laren. De vertrektijden zijn van 10:00 tot 13:00 uur. Deelname voor fietsers € 2,50 p.p. en voor auto’s € 5,-. Voor verdere informatie: Henk Meuleman, 0573 – 421297.