Larense Kermis: “We gaan een aantal dingen anders doen!”

LAREN – Vrijdag 1 september barst het feest van het jaar los in het gemoedelijke dorp Laren. De Larense Kermis betekent voor velen vier dagen lang feesten, dansen en weinig slaap, maar vooral veel lol hebben.

De horeca pakt weer groots uit met spectaculaire bands en verschillende kermisattracties vinden hun weg naar Laren. En dit jaar gaat de organisatie van de Larense Kermis een aantal dingen wat anders doen!Anjagersbal

Vier jaar geleden werd gestart met het Anjagerschap. Het Anjagerschap is opgericht om de kermis ‘an te jagen’. Dit jaar gaat men de Anjagers laten zien waarom ze lid zijn geworden namelijk door ze exclusief toegang te geven tot het Anjagersbal in zaal Stegeman. Dus ben je geen Anjager? Jammer joh! Dan geen Anjagersbal, Uiteraard is het wel mogelijk om ter plaatse lid te worden en blijft het Anjagersbal wel gekoppeld met het bedrijvenuurtje. Dit jaar zal er ook weer een ‘mystery guest’ komen optreden.

 

Anjagersontbijt

En dan zul je nu afvragen wat gaat er dan nog meer anders? Nou daar komt ie: op maandagochtend komt er een kermisontbijt. Iedereen is welkom! Er worden lange tafels geplaatst van Stegeman in de richting van Witkamp/’t Langenbaergh. Daar kan iedereen aanschuiven om deze dag te beginnen met een stevig ontbijt. Voor leden van de Anjagers is dit ontbijt gratis en voor niet leden slechts twee muntjes. Dit ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door Wereldbakker Wijnand, Keurslager van de Pol, Plus Beuzel, Stegeman, ’t Langenbaergh en Witkamp.

Anjagers betalen een bedrag van € 50,-; daarvoor krijg je 15 munten en een goed vullende maaltijd, toegang tot het Anjagersbal, een gratis ontbijt en je investeert ook in de toekomst van de kermis.

 

Kinderen

Daarnaast is er natuurlijk ook genoeg te doen voor kinderen. Naast dat er dagelijks kermis is, kunnen basisschoolkinderen ook meedoen met de verkleedwedstrijd op zaterdagmiddag. (14.30 – 15.30 uur) en kunnen ze gratis geschminkt worden. Tijdens de prijsuitreiking van de verkleedwedstrijd zal er ook een KidsDJ aanwezig zijn!

 

Wat is er nog meer te doen?

Naast bovenstaande activiteiten vindt de jaarlijkse rommelmarkt op zaterdagmiddag in de kerk en Kulturhus plaats. Voor de sportievelingen is er natuurlijk de tweede editie van de hardloopwedstrijd: Löp Wah Lös! En op de maandag kunnen de volwassenen meedoen met de verkleedwedstrijd (10.00 – 14.00). Daarnaast is er dagelijks uiteraard kermis en live muziek in de drie horeca gelegenheden!

Kortom noteer in je agenda 1-2-3 en 4 september: Larense Kermis!

(Foto: Dinand Hasewinkel.)