Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Leussinkbad ontvangt € 10.000,- uit Rabofonds

Leussinkbad

LAREN – Het Leussinkbad is als eerste geëindigd in de categorie Sport van het Rabobank Coöperatiefonds. Tijdens de goed bezochte zwemvierdaagse reikten Rabomedewerkers Anja Jansen en Marieke van der Kolk een cheque van 10.000 euro uit aan de Larense bestuurders Alfred van Lenthe en Regine Klein Nengerman.

Als coöperatieve bank voelt Rabobank Noord en Oost Achterhoek zich betrokken bij de lokale samenleving. Als bewijs van die betrokkenheid vloeit jaarlijks via het Coöperatiefonds een deel van de winst terug in die samenleving. Hiermee worden lokale maatschappelijke en culturele initiatieven ondersteund. De leden van Rabobank in de Achterhoek bepalen welke projecten voor een bijdrage uit het fonds in aanmerking komen.

Van Lenthe, voorzitter van het zwembad, is bijzonder trots: “We hadden niet verwacht de meeste stemmen te krijgen van ons district (gemeentes Lochem en Bronckhorst). Ik kan alleen maar concluderen dat het Leussinkbad leeft in Laren”. Het zwembad is van groot maatschappelijk belang voor ons dorp. Het Leussinkbad gaat het geld gebruiken om de veiligheid en aantrekkelijkheid van het bad te vergroten. Voor het badpersoneel komt er een toezichtstoren voor een beter overzicht. Voor de kinderen een extra speeltoestel en voor het overdekte terras nieuw meubilair.