Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Leussinkbad warmt water duurzaam op

Leussinkbad

LAREN – Het Leussinkbad gaat vanaf dit voorjaar meer energie besparen. Het buitenbad voor Laren en omstreken installeert zonnecollectoren die het zwemwater verwarmen. Dit betekent een forse besparing op de gasrekening.  De ketels blijven nog wel standby zodat in de koude periodes de zwemgasten ook comfortabel kunnen zwemmen.

Na een uitgebreide inventarisatie is gekozen voor de aanschaf van zonnecollectoren. Het vergt wel een behoorlijke investering, maar die is in vijf jaar terugverdiend. Het Leussinkbad financiert de aanschaf grotendeels zelf. Daarnaast is er een belangrijke bijdrage van Stichting Fonds 1819. Deze stichting stelt middelen beschikbaar voor projecten die gericht zijn op verbetering van de lokale of regionale samenleving.

De collectoren hebben veel ruimte nodig. Deze ruimte is gevonden op het dak van de kleedruimtes. De collectoren gaan vanaf eind maart het zwemwater verwarmen. Het zwemwater is dan nog zo’n graad of 12. Bij de opening van het zwembad op 25 april zal het water daarmee minstens 24 graden zijn.