Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Midwinterhoorn-puttenwandeling

LAREN – Een prachtige wandeling op zondag 5 januari 2020 om het nieuwe jaar sportief mee te beginnen. Het is altijd genieten in de bossen van Landgoed Verwolde, maar om onderweg begeleid te worden met de tonen van de midwinterhoorn maakt het helemaal bijzonder.Al voor de 22e keer wordt door Toeristenbelang Laren deze midwinterhoorn-puttenwandeling georganiseerd. De midwinterhoorn mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de advent tot Driekoningen (6 januari). Volgens traditie wordt de wandeltocht gehouden op de eerste zondag van januari, mits dit binnen de advent periode valt.

Tijdens de uitgezette wandelingen zullen op meerderde plekken midwinterhoornblazers te zien en te horen zijn, in de bossen of op de boerenerven bij de oude waterputten.

Er worden twee wandelingen uitgezet, van ca. 9 km en van ca. 14 km. Er is onderweg gelegenheid om verschillende verwarmende hapjes en drankjes (Glühwein, warme appelsap) te gebruiken.

Op boerderij Blankenberg, waar onderweg de pauze is en erwtensoep, een broodje worst, chocomelk en koffie verkrijgbaar zijn, is een midwinterhoornbouwer aanwezig. Hij geeft interessante uitleg over het traditionele instrument.

De wandelroutes starten bij manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26a, Laren.

U kunt starten tussen 9.30 en 12:30 uur.

Het gratis parkeerterrein wordt aangegeven.

De deelname is € 3,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis.

De hond mag meewandelen, maar moet wel aangelijnd zijn.

Voor meer informatie: www.toeristenbelanglaren.nl

(Foto: Henk Dommerholt.)