Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Midwinterhoorn-puttenwandeling op 26 december 2016

LAREN – Toeristenbelang Laren heeft voor 26 december, Tweede Kerstdag, voor de 20e keer een wandelroute langs midwinterhoornblazers en de oude waterputten op het landgoed Verwolde uitgezet.

Ook u bent deze dag hartelijk welkom op dit bijzondere evenement, met of zonder nordic-wandelstokken. Dit jaar kunt u kiezen uit twee wandelingen, een van ca. 8 km of een van ca. 13 km. Tijdens de uitgezette wandelingen zult u natuurlijk verschillende midwinterhoornblazers zien en horen spelen. Er is onderweg ook gelegenheid om verschillende verwarmende hapjes en drankjes (glühwein, warme appelsap) te gebruiken.

Op boerderij Blankenberg, waar u onderweg kunt pauzeren met erwtensoep, een broodje worst en koffie, is een midwinterhoornbouwer aanwezig. Hij geeft interessante uitleg over het traditionele instrument.

Rondom Laren beschikken veel boerenerven nog over een 17e -eeuwse waterput. Blazers gebruiken een waterput om het geluid te versterken of om er de hoorn op te laten rusten.

De wandelroutes starten bij manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26, net ten oosten van de dorpskern Laren.

U kunt starten tussen 10.30 en 13.00 uur. Het parkeerterrein wordt aangegeven.

De deelname is € 2,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Voor de wandelaars: de route loopt door een gebied waar wild vrij rond kan lopen. U mag uw hond meenemen, maar deze moet de hele wandeling aan de lijn.

www.toeristenbelanglaren.nl

Voor meer informatie: fam. Meuleman, tel. 0573-421297.