Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Mirrewinter the movie in Kulturhus Laren

LAREN – Mirrewinter the movie is ‘De oorlogsfilm van het Oosten’. Een streekproductie waar men met zijn allen trots op mag zijn.Mirrewinter op het platteland, het succesvolle en spannende oorlogsboek van schrijver Gert-Jan Oplaat, trok tijdens de kerkentour van het Brook Duo volle kerken in de hele regio. Een speelfilm over de boerenfamilie in ‘ut Maarkelsebrook’, met de ‘ongelukkig’ geboren Getje en het Joodse onderduikertje Sarah kon niet uitblijven.

140 Mensen uit de regio spelen mee in deze dialectfilm waaronder Eppie Klomphaar, Henk Dijkstra en Herman Schaap uit Laren. “Fantastisch om te zien waar we met zijn allen toe in staat zijn, noaberschap puur”, aldus producent/schrijver Oplaat.

Na de audities werd door vele vrijwilligers een oude leegstaande boerderij aan de Brikkenweg in Markelo omgebouwd tot een set. Een kleding- en schminkcommissie zorgde voor, tot in de puntjes kloppende, kleding.

Een re-enactman groep van ‘Duitsers’ maakte de opnames soms angstaanjagend echt. De opnames hebben vijf maanden geduurd en op 6 juni (D-day) is de première, waarna de film vertoond gaat worden op verschillende plaatsen in de regio.

Dit mag u niet missen. Vol is vol. Vrijdag 15 juni, aanvang 20.00 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Kulturhus of te reserveren (met bankoverschrijving) via info@kulturhuslaren.nl