Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Musik und gute Laune’ in Laren

LAREN – Onder het motto ‘Mit Musik und gute Laune’ houden Die Slingetaler de eerste editie van ‘Ein Abend der Volksmusik’ op zaterdag 9 mei in Zalencentrum Witkamp te Laren.

Die Slingetaler uit Winterswijk, die hun naam gekoppeld hebben aan het prachtige coulissenlandschap rondom de Achterhoekse Slingebeek, is een orkest bestaande uit zes muzikanten en twee zangeressen. Het orkest brengt een ruim repertoire van overwegend muziek uit Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. De instrumenten die zij bespelen zijn o.a. trompet, klarinet, saxofoon, accordeon, gitaar, basgitaar en slagwerk. Het repertoire bestaat uit o.a. “Alpenländische Volksmusik”, een combinatie van Oberkrainermuziek en volksmuziek uit Duitsland en Oostenrijk met nummers van onder meer “die Original Oberkrainer”, “die Alpen Oberkrainer”, “die Klostertaler”, “die Kastelruhter Spatzen”, Marc Pircher en diverse schlagerartiesten, gebracht in traditionele outfit met Lederhose en de zangeressen in originele Dirndl.

Maar ook worden er Engelstalige(country)-, Nederlandstalige- en dialectnummers gespeeld. Al met al muziek met veel variatie waardoor Die Slingetaler zich van vele andere orkesten onderscheiden. Het orkest kan zowel een luisterprogramma brengen als ook een gezellig dans- en feestprogramma. De meeste muziek is speciaal voor het orkest gearrangeerd. Zonder twijfel een orkest vol “Musik und gute Laune”!

Die Slingetaler hebben al diverse grote optredens achter de rug, waaronder 2009 en 2011 in het voorprogramma van “Die Jungen Original Oberkrainer” uit Slovenië, uitverkochte optredens tijdens “Ein Abend der Volksmusik” in Winterswijk en diverse gastoptredens in de regio en Duitsland.

Musik und gute Laune

Toporkest

Het tweede orkest dat op zal treden is De Berkelkapel uit Haarlo o.l.v. Geert Sprick. De Berkelkapel speelt hoofdzakelijk Egerländer en Tsjechische muziek op topklasse-niveau, maar ook de populaire muziek soorten worden probleemloos ten gehore gebracht. Zodoende kan de Berkelkapel altijd prima inspelen op de wensen van het publiek. De zang hierbij wordt verzorgd door Kim Kornegoor en Geert Sprick.

 

Twee podia

De opzet van de avond doet denken aan een Oktoberfest met publiek aan tafels en aan beide uiteinden van de zaal een podium zodat de beide orkesten elkaar snel kunnen afwisselen. Door deze opzet is voor iedereen die een kaartje koopt een gegarandeerde zitplaats. Alle voorgaande edities was de avond dan ook snel uitverkocht in de voorverkoop. De avond begint om klokslag 20.00 uur en zal rond 24.00 uur worden afgesloten.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café Restaurant Witkamp, Dorpsstraat 8, 7245 AK Laren of via www.witkamp.com

Ook zijn kaarten te reserveren via www.slingetaler.nl