Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuwe kansen voor de Sportimpuls

LAREN – Op maandag 23 november verzorgt de Sportraad Lochem een themabijeenkomst over de Sportimpuls. Deze zal om 20.00 uur van start gaan bij Stegeman in Laren.Begin 2016 is er een nieuwe ronde voor de Sportimpuls. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.

Zo heeft afgelopen zomer SV Harfsen 60.000 euro aan subsidiegeld binnengehaald door het opzetten van een freerunning-project. Dit was een deel van de in totaal uitkeerde 3,5 miljoen euro die beschikbaar werd gesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder de noemer ‘De Sportimpuls’.

Deze informatieavond is bedoeld voor verenigingen en organisaties die er overdenken om dergelijke nieuwe activiteiten op te zetten en overwegen om hiervoor subsidie aan te vragen.

Op de website www.sportindebuurt.nl is een menukaart te vinden waar veel concepten op staan waar uit gekozen kan worden. Tijdens deze avond zal er een gastspreker met veel ervaring in het aanvragen van subsidies komen vertellen over de mogelijkheden van de Sportimpuls en krijgt u tips voor een goede aanvraag.

U kunt zich aanmelden voor deze themabijeenkomst door een mail te sturen naar Mathijs Jonkers; mathijsjonkers@sportraadlochem.nl Voor vragen kunt u hem bellen op 06-30404807.