Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Openstelling Larense Dorpskerk en Kulturhus met tentoonstelling en foto-expositie

LAREN – In de maanden juli en augustus is de Larense Dorpskerk met aansluitend het Kulturhus, iedere woensdagmiddag van13.30 tot 17.30 uur geopend voor bezichtiging. Tijdens deze openstelling zijn er gastvrouwen en gastheren aanwezig ter verwelkoming en om informatie te geven.Men kan dan het prachtige interieur van de kerk bewonderen met het liturgisch meubilair, gemaakt uit een oude beuk van landgoed Verwolde. Ook het houtsnijwerk van de schepping is een bijzonder object om te bekijken. De mensen die een kijkje komen nemen zijn vaak aangenaam verrast over de sfeervolle inrichting.

In de stilteruimte is, zoals iedere dag, gelegenheid voor bezinning en/of een kaarsje aan te steken.

In het Kulturhus is dan een schilderijenexpositie van de Larense Diana Wesseldijk te bezichtigen.

In de week van de fietsvierdaagse (31 juli t/m 4 augustus) staan de deuren van de kerk en het Kulturhus iedere middag open van 13.30 tot 17.30 uur.

Tijdens deze week is er in de kerk een tentoonstelling van prachtige miniaturen van oude voertuigen die gebruikt werden bij bijzondere momenten uit het leven van vroeger. Deze miniaturen met bijbehorende gebruiksvoorwerpen zijn ter beschikking gesteld door het Historisch genootschap Lochem-Laren-Barchem en door Dick en Gerrie Kok uit Laren.