Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Reünie speelotheek ‘de Speella’

LAREN – Speelotheek de Speella in Laren bestaat dit jaar 25 jaar. Zaterdag 30 september 2017 werd een reünie gehouden ter ere van dit jubileum. Negenendertig van de zesenvijftig vrijwilligers van de afgelopen 25 jaar meldden zich aan. Onder het genot van een drankje en een hapje werden alle herinneringen opgehaald.Op 16 mei 1992 opende Locoburgemeester Hans Hofland de speelotheek. Een groep enthousiaste dames was ruim 3 jaar bezig met de voorbereidingen. Een locatie vinden, speelgoed kopen, kaartensysteem maken. De grootste klus was om de financiën rond te krijgen. De dames hebben destijds alle politieke partijen bezocht om de noodzaak van de speelotheek te vertellen. Uiteindelijk wisten ze een eenmalig startbudget te bemachtigen. Er werden vrijwilligers gevraagd en uiteindelijk gingen de deuren op 16 mei 1992 open.

Om de speelotheek in stand te kunnen houden en de kosten voor een abonnement laag te houden, werd in 1994 voor het eerst een beurs georganiseerd. De speelgoedbeurs, die in het verleden snuffelbeurs heette, werd veel besproken. Op zaterdag 11 november zal deze beurs voor de 23e keer plaatsvinden in de hal van basisschool de Branink.

Nu na 25 jaar komen nog vele kinderen, vaders, moeders, opa’s, oma’s en instellingen met veel plezier speelgoed lenen. Een van de doelen van de Speella is, dat duur en minder bekend speelgoed door de uitleen voor iedereen bereikbaar wordt. En door speelgoed eerst te lenen bij de speelotheek kunnen miskopen worden vermeden. Want wat volwassenen leuk vinden, of wat op TV zo leuk lijkt, is in het echt misschien minder leuk of leuk voor even. Lenen is dan voordelig en u hoeft geen opbergplek in huis te zoeken. Voor weinig geld kan uw kind steeds weer met ander speelgoed spelen.

De openingstijden van de Speella zijn: dinsdagmiddag 15.00 tot 16.00 uur, donderdagavond 19.00 tot 19.45 uur en vrijdagmorgen 08.45 tot 09.45 uur.

Voor meer informatie zie: http://sotdespeella.jouwweb.nl Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen via: sotdespeella@versatel.nl Wilt u ons volgen ga dan naar facebook: www.facebook.com/speelotheek.despeellalaren