Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sanne Vermeulen dubbel kringkampioen

SanneVermeulen met Athina (links) en Flower (rechts).

LAREN – Sanne Vermeulen van de St. Steffenrijders is gehuldigd, met Athina B springen cat. A/B en Flower L springen cat. C, als kringkampioen kring Achterhoek oost. Hierdoor mogen ze op 4 augustus starten op de regiokampioenschappen in Steenderen.Met Flower is Sanne pas sinds half mei een combinatie en nu al wisten ze beslag te leggen op het felbegeerde paars/roze lint van de kring. Over drie wedstrijden waarbij het resultaat van twee wedstrijden telt, waren zij het best, zonder fouten en de snelste tijd in de barrage.

In het B springen wordt beoordeeld hoe de combinatie het parcours rijdt en daar kreeg ze met Athina hele mooie stijlpunten en werd dus ook nummer één van de kring in deze rubriek. Hopelijk kan ze op de regiokampioenschappen een mooi vervolg geven aan deze prestaties.

Andere ruiters van de vereniging die individueel van start mogen gaan op de regiokampioenschappen zijn Froukje Stegeman in de B dressuur cat. A/B, Danique Jansen B dressuur cat. D/E, Maike Woestenenk B springen cat. D/E en M springen cat. C.

De pony’s van de St. Steffenrijders zullen ook met een viertal deelnemen aan het kampioenschap in de klasse L evenals de paarden van de St. Steffenrijders die een week later in Steenderen zullen strijden voor het regiokampioenschap.

De paarden doen ook mee aan het verenigingskampioenschap voor clubs. Hierbij worden de resultaten van vier dressuurruiters bij elkaar opgeteld en de springfouten van vier springers er weer vanaf getrokken, de vereniging met de meeste punten wint.

Op 11 augustus mag een aantal leden van de rijvereniging individueel aan de start komen. In de L2 dressuur Leon Eggink, M1 dressuur Danique Lammertink en in de M2 dressuur mogen  Katrien Galema, Anne-Wil Renskers en Anneke Kettelarij voor het kampioenschap gaan.