Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sint Nicolaas verblijft in

Huis Verwolde

sint-nicolaas-verblijft-in-huis

LAREN – Sint Nicolaas resideert na zijn intocht in Huis Verwolde, in Laren. Dankzij een initiatief uit Borculo en Lochem. In het weekend van 26 & 27 november is hij er te bezoeken.

Het uit 1776 stammende ‘Edelmans huis’ Huis Verwolde bij Laren wordt voor het project Huis van Sint Nicolaas ingericht als de residentie van Sint Nicolaas. Op zaterdag 26 en zondag 27 november kunnen kinderen en volwassenen er een kijkje nemen. In groepjes van 20 tot 25 mensen trekken ze in pakweg een uur door het historische gebouw. Zo’n 80 vrijwilligers werken aan het geheel mee.

De bezoekers komen in de postkamer, waar verlanglijstjes en tekeningen binnenkomen die aan Sint en Piet worden verstuurd.

In de keuken staat alles in het teken van pepernoten en speculaas. De linnenkamer wordt gedomineerd door de kleding van Sint Nicolaas en zijn helpers. In de leskamer worden Pieten verder opgeleid, maar helemaal zonder problemen verloopt dat proces niet…

Kinderen mogen even gluren in de pakjeskamer, maar ze zullen er niet veel wijzer worden over wat ze in de schoen krijgen. Uiteindelijk is de voornaamste kamer die waar de Hoofdpiet streng op de deur let. Binnen heeft Sint tijd voor bezoekers. Zaterdagochtend 26 november ontvangt Sint Nicolaas onder anderen bezoek van Stichting Welzijn Lochem. Kaartjes zijn te koop via de website, voor vier euro per persoon. hethuisvansintnicolaas.nl