Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sinterklaas ophalen bij Hotel de Achterhoek

LAREN – Op zaterdag 21 november arriveren Sinterklaas en zijn pieten in Laren. Dit jaar slapen ze in de nacht ervoor in Hotel de Achterhoek en de kinderen komen ze om 13.30 uur ophalen aan de Huenderstraat.  Daarna gaat het in optocht met Apollo en de St. Steffenrijders naar zaal Stegeman, waar en gezellig programma voor de kinderen plaats vindt, aangeboden door de Ondernemers Laren.Op zaterdag 14 november zetten Sinterklaas en zijn pieten voet op Nederlandse bodem in Meppel. Een week later na dit feestelijke welkom, komt hij naar Laren. Sinterklaas komt dit jaar met de pieten Pedro, Sandor, Hugo en Carlos. Ze vinden het een geweldige service, dat ze kunnen overnachten in Laren. Vorig jaar waren ze al geïnteresseerd in het nieuw te bouwen hotel. Toen voorzitter van Ondernemers Laren, Ronnie Degen, vorig jaar opperde om er te overnachten, hoefde Sint niet lang te denken.

Het betekent een andere optocht dan gebruikelijk. Rond half twee mag een aantal kinderen mee naar binnen om Sinterklaas en de pieten op te halen. Daarna gaat de intocht beginnen, met Apollo voorop, dan de St. Steffenrijders en de Sint in de koets. De route is tegengesteld aan de gebruikelijke. Via Veldhoenkamp, Postelstraat, Vonkertweg, Laarkamp, De Bakkerij, Kloosterweg en Verwoldseweg naar Zaal Stegeman, waar de stoet rond twee uur aan komt. Daar volgt een gezellig programma, waarin weer het één en ander staat te gebeuren.

Daar zal Sinterklaas welkom geheten worden door voorzitter Ronnie Degen en natuurlijk door honderden enthousiaste kinderen met hun ouders. Er zal en gezellig programma gebracht worden met muziek en dans. En natuurlijk gaan de pieten ook zorgen voor de nodige spanning. En of alles gaat lukken, dat is altijd maar weer de vraag.

Na het programma, rond kwart over drie, wanneer de Sint en pieten naar elders gaan, krijgen alle kinderen bij de uitgang namens Ondernemers Laren nog iets lekkers aangeboden door de pieten.