Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Sinterklaas welkom in het Kulturhuus Laren

LAREN – Op zaterdag 24 november arriveren Sinterklaas en zijn Pieten in Laren. Het feestelijke welkom na de optocht is dit jaar wederom in Kulturhuus ’t Kruispunt. Sint en de Pieten slapen in de nacht ervoor in Hotel de Achterhoek en de kinderen komen ze ophalen om half 2 aan de Huenderstraat. Daarna gaat het in optocht met Apollo en de St. Steffenrijders naar het Kulturhuus, waar een gezellig programma voor de kinderen plaats vindt, aangeboden door de Ondernemers Laren.Op zaterdag 17 november zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet op Nederlandse bodem in Zaandam. Een week na dit feestelijke welkom, komt hij naar Laren. Sinterklaas komt dit jaar met de Pieten Hugo, Sandor, Diego en Carlos. Ze vinden het een geweldige service, dat ze kunnen overnachten in Laren. Maar op het welkom in het Kulturhuus verheugen zij zich ook. In de grote kerkzaal op een podium gaan Sint en de pieten de kinderen een uurtje vermaken. Ook zal een aantal kinderen van de basisschool een paar stukjes doen voor Sinterklaas. Rond half twee mag een aantal kinderen mee naar binnen om Sinterklaas en de Pieten op te halen uit het hotel. Daarna gaat de intocht beginnen, met Apollo voorop, de St. Steffenrijders en de Sint in de koets. De route gaat via de Molenbeek, Veldhoenkamp, Postelstraat, Vonkertweg, Laarkamp, De Bakkerij, Kloosterweg en Verwoldseweg naar het Kulturhuus, waar de stoet rond twee uur aan komt.

Daar zal Sinterklaas welkom geheten worden door voorzitter Jeroen Stekelenburg en natuurlijk door honderden enthousiaste kinderen met hun ouders (en grootouders). Er zal een gezellig programma gebracht worden met muziek en dans. En natuurlijk gaan de Pieten ook zorgen voor de nodige spanning. En of alles gaat lukken, dat is altijd maar weer de vraag. Er zijn geruchten over de chocoladeletters en wedstrijdjes.

Na het programma, rond kwart over drie, wanneer de Sint en Pieten naar elders gaan, krijgen alle kinderen bij de uitgang namens Ondernemers Laren nog iets lekkers aangeboden door de Pieten.