Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sinterklaasfeest in het Kulturhuus Laren

LAREN – Op zaterdag 19 november arriveren Sinterklaas en zijn pieten in Laren. Dit jaar is het feestelijke welkom na de optocht in Kulturhuus ’t Kruispunt. Sint en de pieten slapen in de nacht ervoor in Hotel de Achterhoek en de kinderen komen ze ophalen om half twee aan de Huenderstraat. Daarna gaat het in optocht met Apollo en de St. Steffenrijders naar het Kulturhuus, waar een gezellig programma voor de kinderen plaatsvindt, aangeboden door de Ondernemers Laren.Op zaterdag 12 november zetten Sinterklaas en zijn pieten voet op Nederlandse bodem in Maassluis. Een week later na dit feestelijke welkom komt hij naar Laren. Sinterklaas komt dit jaar met de pieten Pedro, Sandor, Hugo en Carlos. Ze vinden het een geweldige service, dat ze kunnen overnachten in Laren. Maar op het welkom in het Kulturhuus verheugen zij zich ook. In de grote kerkzaal op een podium gaan Sint en de pieten de kinderen een uurtje vermaken. Ook zal een aantal kinderen van de basisschool een paar stukjes doen voor Sinterklaas. Rond half twee mogen een aantal kinderen mee naar binnen om Sinterklaas en de pieten op te halen uit het hotel. Daarna gaat de intocht beginnen, met Apollo voorop, de St. Steffenrijders en de Sint in de koets. De route gaat via de Molenbeek, Veldhoenkamp, Postelstraat, Vonkertweg, Laarkamp, De Bakkerij, Kloosterweg en Verwoldseweg naar het Kulturhuus, waar de stoet rond twee uur aan komt.

Daar zal Sinterklaas welkom geheten worden door voorzitter Ronnie Degen en natuurlijk door honderden enthousiaste kinderen met hun ouders. Er zal een gezellig programma gebracht worden met muziek en dans. En natuurlijk gaan de pieten ook zorgen voor de nodige spanning. En of alles gaat lukken, dat is altijd maar weer de vraag.

Na het programma, rond kwart over drie, wanneer de Sint en pieten naar elders gaan, krijgen alle kinderen bij de uitgang namens Ondernemers Laren nog iets lekkers aangeboden door de pieten.