Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sinterklaasfeest weer in het Kulturhuus

LAREN – Op zaterdag 25 november arriveert Sinterklaas met zijn pieten in Laren. Het feestelijke welkom na de optocht is dit jaar wederom in Kulturhuus ’t Kruispunt. Sint en de pieten slapen in de nacht ervoor in Hotel de Achterhoek en de kinderen komen ze om half twee ophalen aan de Huenderstraat. Daarna gaat het in optocht met Apollo en de St. Steffenrijders naar het Kulturhuus, waar een gezellig programma voor de kinderen plaats vindt, aangeboden door de Ondernemers Laren.Op zaterdag 18 november zetten Sinterklaas en zijn pieten voet op Nederlandse bodem in Dokkum. Een week later na dit feestelijke welkom komt hij naar Laren. Sinterklaas komt dit jaar met de pieten Hugo, Sandor, Diego en Carlos. Ze vinden het een geweldige service, dat ze kunnen overnachten in Laren. Maar op het welkom in het Kulturhuus verheugen zij zich ook. In de grote kerkzaal op een podium gaan Sint en de pieten de kinderen een uurtje vermaken. Ook zullen een aantal kinderen van de basisschool een paar stukjes doen voor Sinterklaas. Rond half twee mogen een aantal kinderen mee naar binnen om Sinterklaas en de pieten op te halen uit het hotel. Daarna gaat de intocht beginnen, met Apollo voorop, de St. Steffenrijders en de Sint in de koets. De route gaat via de Molenbeek, Veldhoenkamp, Postelstraat, Vonkertweg, Laarkamp, De Bakkerij, Kloosterweg en Verwoldseweg naar het Kulturhuus, waar de stoet rond twee uur aan komt.

Daar zal Sinterklaas welkom geheten worden door voorzitter Ronnie Degen en natuurlijk door honderden enthousiaste kinderen met hun ouders (en grootouders). Er zal een gezellig programma gebracht worden met muziek en dans. En natuurlijk gaan de pieten ook zorgen voor de nodige spanning. En of alles gaat lukken, dat is altijd maar weer de vraag. Want er is altijd wel iets dat niet goed gaat…………

Na het programma, rond kwart over drie, wanneer de Sint en pieten naar Verwolde gaan, krijgen alle kinderen bij de uitgang namens Ondernemers Laren nog iets lekkers aangeboden door de pieten.