Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tributeband 60s Dylan in Kulturhus Laren

 

LAREN – Het trio 60s Dylan brengt op vrijdag 15 maart een programma waarin Bob Dylan en het begin van de roerige jaren zestig in de USA centraal staan. Bob Dylan kan als geen ander de gevoelens van zijn generatie verwoorden. In amper drie jaar tijd groeit hij van een 21-jarige singer-songwriter in kleine cafés uit tot een idool. Alle liedjes die 60s Dylan speelt en zingt komen uit de beginperiode van Dylans carrière, 1962, ’63 en ’64.Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid. 60s Dylan vertelt over het Amerika van ’62, ‘63 en ’64 en het effect ervan op de 21-jarige Dylan, ondersteund met sledes en authentieke filmbeelden. Het publiek krijgt een prachtig tijdsbeeld met aan de ene kant veel momenten van herkenning en aan de andere kant verrassende eyeopeners.

De stormachtige start van Dylans carrière wordt over het voetlicht gebracht door een mix van filmfragmenten, foto’s, achtergrondverhalen en vanzelfsprekend een selectie van zijn songs, die live worden gespeeld. In amper drie jaar tijd verandert Dylan van vagebond en straatartiest tot popidool van de protestgeneratie. Wat doet dit met hem? Hoe kijken de mensen die met hem werkten daar tegenaan? Wat waren de maatschappelijke achtergronden van het Amerika van die tijd?

 

Frans Assink

Frans is de Dylankenner van het trio 60s Dylan. Vanaf midden jaren ’70 is hij fan van Bob Dylan. Hoewel Frans te jong is om de akoestische begintijd van Bob Dylan bewust meegemaakt te hebben, maakt deze periode toch de meeste indruk op hem. Hij gaat zich verdiepen in de jonge Bob Dylan en wil mensen graag het bijzondere van die periode laten ervaren. Frans zingt en speelt gitaar en mondharmonica.

 

Bart Eugelink

Bart begint klarinet te spelen op zijn tiende. Maakt deel uit van diverse folkbands, waaronder de band Oriënt Express, waarmee hij muziek speelt uit het Middellandse Zeegebied. De band maakt cd’s, waarop Bart niet alleen klarinetten en gitaar speelt, maar ook de girnata (Turkse klarinet) en de kaval (Bulgaarse fluit). Op een festival in Vancouver leert hij klezmermuziek kennen en wordt erdoor gegrepen. Hij richt de klezmerband Oor Hasjachor op en maakt daarmee twee cd’s. Daarnaast maakt hij al jaren deel uit van Jazz ma non troppo. Sinds 2014 versterkt Bart 60s Dylan. Hier zingt hij en speelt hij gitaar, klarinetten, low whistle, trekharmonica en cajon.

 

Martin Eugelink

Martin, de jongere broer van Bart, speelt zijn hele leven lang al basgitaar. 20 Jaar als prof bij PPM Showband  het hele land door van feesttent naar discotheek. Maar sinds een aantal jaren wat gas teruggenomen …. en speelt hij voor zijn plezier in diverse  bands. Johnny Teardrop & The Tissues, een rhythm & bluesband uit Oldenzaal, Local Heroes, een band met een blazerssectie met repertoire uit de jaren 80/90 en sinds 2016 ook bij 60s Dylan. Met deze laatste band speelt hij op een Fender akoestische basgitaar. Bij de andere twee op een oude Fender Jazz bas uit 1962.

 

Kaarten à € 10,00 zijn te koop in het Kulturhus of te reserveren via bankoverschrijving (NL22RABO0334850061 t.n.v. St. Kulturhus ’t Kruispunt.