Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldse dieren bij Pels en Pluim Laren

LAREN – Altijd al de mooiste dieren van over de hele wereld willen zien? Kom dan kleindieren spotten op de kleindierenshow van Pels en Pluim Laren. Hoenderrassen uit Indonesië, Amerika, konijnen uit Engeland of sierduiven uit Frankrijk of Spanje? Op de show bij Stegeman in Laren zijn de dieren te bewonderen.Show

Alle wereldse dieren zijn eigendom van de leden van Pels en Pluim Laren. In het weekend van 10 t/m 12 november is een onderlinge competitie voor de mooiste dieren. Een deskundige jury beoordeelt alle deelnemende konijnen, hoenders, sierduiven en cavia’s op hun vereiste raskenmerken. Zo zullen de Indische vechthoenders en de Amerikaanse Leghorns met hun veren pronken. Dat doen zeker ook de Spaanse Gaditano kroppers, een prachtig vliegras.

 

Nederlandse kampioenen

Ook de twee Nederlandse kampioensdieren van de jeugdleden Brend de Maag en Justin ter Welle zullen er de show stelen. De sierlijke Barnevelderkriel en het Klein Zilver konijn zijn met goud bekroond tijdens de onlangs gehouden landelijke Jeugdshow Laren. Beide dieren wonnen in hun diergroep de nationale titels. Werkelijk van wereldse klasse.

 

Kennis

Ook op zoek naar mooie kippen, konijnen of sierduiven? Of wilt u meer weten over het houden en fokken van ons levend cultureel erfgoed? De leden van Pels en Pluim Laren informeren u graag over de mogelijkheden.

De show is geopend van vrijdagavond 10 november 19.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag 11 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 12 november van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Entree € 2,00 pp schoolgaande kinderen onder begeleiding gratis.