Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Werkgroep Kunstgrasveld

wint Wakker Award 2014

Werkgroep Kunstgrasveld

LAREN Tijdens de algemene ledenvergadering van belangenvereniging Wakker Laorne werd bekend gemaakt dat de werkgroep Kunstgrasveld de Wakker Award 2014 heeft gewonnen. De Award is een prijs voor een persoon of groep die een bijzondere inspanning hebben gedaan voor het leefbaar houden en/of maken van Laren.

In januari kregen inwoners van Laren e.o. de mogelijkheid om kandidaten aan te melden. Tot grote vreugde van de werkgroep Leefbaarheid, die (jaarlijks) de prijs uitreikt, heeft Laren hier goed op gereageerd. Heel wat kandidaten, groepen en/of vrijwilligers werden opgegeven om de Award 2014 te mogen winnen. Er zaten volgens de werkgroep zeker meerdere kandidaten bij die beslist ‘Award waardig’ waren.

Door het enthousiasme waarmee de werkgroep Kunstgrasveld, bestaande uit Ricard Buitink, Erica Ordelman, Berjan Jimmink, Marcel ter Horst en Hendri Eggink, het project heeft weten op te pakken sprak veel Larenaren aan. Na de uitvoer van een haalbaarheidsonderzoek werd er al snel geld gegenereerd in de vorm van subsidies, fondsen, acties op scholen en het glazenhuis van Serious Gros. Er kwam geld en er kwam een kunstgrasveld. En wat voor één! Met man en macht werd er gewerkt waarna in het voorjaar van 2014 een A-kwaliteit kunstgrasveld in gebruikt genomen kon worden. Op 5 juli werd het kunstgrasveld officieel geopend. Het kunstgrasveld is inmiddels een groot succes en wordt intensief gebruikt en niet alleen door de schooljeugd. Het veld ligt er keurig bij en is een visitekaartje van het dorp.

De Award is een schilderij met daarop een kleurrijke haan die geschilderd is door Larenaar Adrie Spierenburg in zijn bekende Peko-stijl. De Award komt te hangen in de centrale hal van de Braninkhal. Bij het kunstgrasveld zal een kopie van het schilderij worden geplaatst.