Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bij Witkampers staat niemand buitenspel

Heb je een beperking en wil je graag voetballen?

LAREN – Op zaterdag 17 september wordt er bij de voetbalvereniging Witkampers uit Laren een voetbalinstuif gehouden. Deze is bestemd voor jongens en meisjes van 6 -16 jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking die graag willen voetballen, maar niet met het reguliere voetbal mee kunnen doen. Hierna zal er gestart worden met een speciale voetbaltraining op de zaterdagmorgen en vanaf volgend seizoen wil men deelnemen met een team in de G-klasse van de KNVB.Het G-voetbal wordt binnen de gemeente Lochem bij geen enkele vereniging aangeboden. Witkampers denkt dan ook dat hier niet alleen binnen de gemeente, maar ook daarbuiten behoefte aan zal zijn. In nauwe samenwerking met de KNVB probeert men in Laren deze leegte in te vullen. Ook de gemeente Lochem is met de Sportraad verbonden aan dit initiatief.

Er staat een aantrekkelijk programma op de spelertjes te wachten. Topscheidsrechter Eric Braamhaar zal aanwezig zijn om met de deelnemers een warming-up te doen en samen met jeugdspelers van de Witkampers een voetbalspelcircuit gaan volgen. Dit bestaat uit bijvoorbeeld boarding-voetbal, gatenschieten, een snelheidsmeter (hoe hard kan ik schieten), penaltyschieten en andere leuke voetbalspellen. Ter afsluiting zal er een demonstratiewedstrijd worden gespeeld tussen twee G voetbalteams van AZC uit Zutphen, uiteraard geleid door scheidsrechter Eric Braamhaar.

Natuurlijk zijn broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes ook van harte welkom! De instuif is op het hoofdveld van de Witkampers van 10.30 uur tot 13.00 uur.

Vervolgens hoopt Witkampers met een mooi aantal spelers met de trainingen en wedstrijden te gaan beginnen onder leiding van enthousiaste trainers met voetbalkennis en ervaring in het werken met deze doelgroep. Voor opgave en meer informatie kan contact op worden genomen met: speciaalvoetbalwitkampers@gmail.com