Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zeldzame rassen op Jeugd Kleindierenshow Laren

LAREN – Ooit een Naakthalshoen gezien? Of een Hyacintduif, een Thüringer Goudkeverduif of een mooi Dalmatiner Rexkonijn? Nee, kom dan zaterdag 15 september naar de St. Steffenmanege in Laren. Voor één dag is de manege het domein van Nederlands grootste kleindierenmanifestatie voor de jeugd. Honderden raskonijnen, kippen, sierduiven, cavia’s, sier- en watervogels komen met hun baasjes naar de ‘Jeugdshow Laren’.Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren organiseert voor alle jeugdleden uit Nederland een geweldige ééndagstentoonstelling. Een team van 14 gespecialiseerde keurmeesters beoordeelt alle dieren op hun raskenmerken. En de mooiste? Die worden Nederlands kampioen. De winnaars mogen vervolgens mee doen aan de Europese kampioenschappen die in november in Denemarken worden gehouden.

De keuring van de 430 rasdieren is live mee te maken. De gehele manege is aangekleed in de stijl van het thema, ‘Ontdek Europa op de Jeugdshow Laren’. Landenthema’s, gele sterren uit de Europese vlag enz.

Laat u verrassen door de fraaie entourage waarin de dieren te zien zijn. Zo zijn er pikzwarte Ayam Cemanihoenders. En de zeldzame Gimbsheimereenden en mooie langharige cavia’s, grote Brahma’s en Barnevelder krielen te bewonderen. Ook de Serama, het kleinste krielkipje ter wereld, is present. Met veel zorg zijn de prachtige dieren bij de kinderen opgegroeid. Het houden van dieren is een fijne hobby voor kinderen die van dieren en de natuur houden. Ook leveren zij een bijdrage aan het in stand houden van veel zeldzame rassen en zeldzame huisdieren, ons levend cultureel erfgoed.

Na de keuring van alle dieren start op het podium een programma met o.a. muziek van de band Versatile. De ‘Landelijke Jeugdshow Laren’ start om 09.30 uur met de officiële opening. Het huldigen van de Nationale kampioenen en andere prijswinnaars is om 16.00 uur gepland. Natuurlijk doen ook de jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’ een gooi naar het kampioenschap!

De toegang is gratis op zaterdag 15 september, St. Steffenmanege Laren.

Zie: www.jeugdshow.nl