Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Aanmeldingen glasvezel op gang

LETTELE/OKKENBROEK – De acties om het buitengebied van Salland-Zuid van glasvezel te voorzien draaien op volle toeren. In aansluiting op de vier regionale bijeenkomsten hebben alle inwoners inmiddels een pakket thuisgestuurd gekregen met informatie over het initiatief en het aanbod van de provider. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen.Omdat veel mensen nog allerlei vragen hebben over de aanmeldingen voor glasvezel, wordt een serie informatie- en inschrijfavonden (plus een hele informatiedag in Lettele, a.s. zaterdag) in de regio gehouden. De organisatie is in handen van SallandGlas, in samenwerking met de verschillende Plaatselijke Belangen en de ambassadeurs voor glasvezel. Tijdens de informatieavonden en -dag kan vrijblijvend worden binnengelopen en advies worden gevraagd. Bijvoorbeeld over het benodigde aantal MB’s, zenderpakketten of welke provider het beste aansluit bij de behoeften van de geïnteresseerden.

Vrijwilligers en lokale bedrijven zijn aanwezig om te adviseren en te helpen bij de inschrijving. Informatie is ook te vinden op de website www.sallandglas.nl, waaronder een overzicht met een vergelijking tussen de verschillende pakketten.

Glasvezel in het buitengebied van Salland-Zuid wordt aangelegd als 50 procent van de 2800 adressen zich vóór 14 november heeft aangemeld voor deelname. SallandGlas heeft als doel om het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel en daarmee van snel internet. In 2015 is besloten hiervoor samen te werken met CIF/Glasvezelbuitenaf. In de eerste helft van 2016 is in Salland-Noord de vraagbundeling geweest. En met succes: ruim 60 procent schreef zich in voor deelname.

De volgende informatiebijeenkomsten staan gepland:

– 27 oktober: Okkenbroek

Plaatselijk Belang Okkenbroek: donderdag 27 oktober, van 19.30 tot 22.00 uur.

Locatie: Ons Centrum, Oerdijk 141, Okkenbroek.

– 29 oktober: Lettele

Plaatselijk Belang Lettele: zaterdag 29 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie: café-restaurant de Koerkamp, Bathmenseweg 18, Lettele.