Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Al meer dan 100 jaar wordt er in Lettele kermis gevierd!

LETTELE – Tot 1988 werd kermis in Lettele georganiseerd door “de Oranjecommissie” of ook wel ‘Feestcommissie’ genoemd. In 1988 is de SECL officieel opgericht en is de feestcommissie overgegaan in Stichting Evenementen Commissie Lettele die vanaf toen verantwoordelijk werd voor de Lettelese evenementen.

Op het terrein staan vele verschillende attracties waaronder natuurlijk de schiettent, goktent , zweefmolen, draaimolen, botsauto’s en nog vele anderen. En natuurlijk een grote feesttent met drie avonden live muziek! Rondom de feesttent is ook van alles te doen, zoals jeugd- en volwassenen zeskamp, vogelschieten, kinderspelen voor leerlingen van de lagere school en zijn er verschillende demo’s.

Voor de ouderen is er op de vrijdagmiddag een speciaal seniorenprogramma met vaak een mix van cabaret, zang en dans.

Hoogtepunt van dit feestweekend is toch wel de jaarlijks terugkerende optocht op de zondagmiddag. Een optocht van verklede loopgroepen, versierde fietsen en skelters tot grote wagens. Kortom de Lettelese kermis is een gezellig dorpsfeest, dat leuk is voor iedereen en draagt bij aan de saamhorigheid van de mensen in het dorp.

 

Primeur!! Vogelschieten 2015 met 2 vogels

Nadat maandag 13 juli de inschrijving voor het vogelschieten is geopend, liep het flink storm. ‘s Middags om 15.00 was het maximale aantal deelnemers van 150 al ruimschoots bereikt. Vervolgens waren er nog heel veel mensen die net te laat waren en dus op de reserve ijst kwamen te staan. Na een spoedberaad werd besloten om dit jaar op twee vogels te gaan schieten,omdat men zoveel mensen uiteraard niet teleur wil stellen.

Hoe gaat dit nu in z’n werk?

Alles wordt gewoon verdubbeld, er staan dus twee geweren, twee geweerstandaards, twee verreikers, twee vogels en je hebt twee keer zoveel schik!

De deelnemers lijst wordt opgedeeld in twee groepen waarvan elke groep op één vogel schiet. De kop, staart en vleugels worden volgens traditionele wijze als eerste van de vogels afgeschoten, waarna er dus twee rompen overblijven. Degene die als eerste een romp naar beneden weet te schieten, mag zich Schutterskoning(in) van het jaar 2015/2016 noemen. (De tweede romp blijft dus hangen.)

Eerdere berichten dat het vogelschieten 2015 al vol zat, zijn dus van de baan en er is weer volop plek. Dus wacht niet langer en geef je alsnog op!

 

Lettlese Karmse gehtst Tirol!!

Dit jaar wordt de kermis gevierd in Tiroler stijl. Er is weer een leuk programma samengesteld en er zijn nieuwe activiteiten toegevoegd. Ook dit jaar kan men nog steeds vele vrijwilligers gebruiken, dus lijkt het je leuk om activiteit te begeleiden, opbouwen, bardienst draaien, geef je s.v.p. op via opgeven bardienst / opgeven opbouw of stuur een mail naar info@secl.nl

 

Programma

Ook dit jaar weer volledig gratis entree in de tent! Dit kan alleen door onze donateurs. Ben je nog geen donateur maar draag je de SECL en dus ook het dorp een warm hart toe? Word het dan vandaag nog!

 

Vrijdag 31 juli

15:00 60+ middag met “Hoe??Zo!”

18:00 Estafette loop.

20:00 Officiële opening en bekendmaking “Lettelenaar 2015/2016″.

20:30 Talentenjacht. Aansluitend DJ Jeronimo.

 

Zaterdag 1 augustus

10:00 Trekkerrace.

10:30 Kinderspelen en Minizeskamp.

12:30 Zeskamp.

14:30 Demonstratie: “Spectacular Biking”.

15:00 Jeugdvogelschieten t/m 15 jaar.

15:00 Vogelschieten 16< jaar (opgave vanaf 13 juli, vol = vol.)

21:00 Band Deadline, www.deadline-live.nl

Al meer dan 100 jaar 1

 

Zondag 2 augustus

09:30 Ker(k)mis,  aansluitend gezellig koffie drinken.

13:00 Optocht. Er kan nog mee gedaan worden met allerlei wagens! Aansluitend stoelendans.

15:30 Pubquiz. Geef je nu al op!! Opgeven pubquiz kan in de tent tot 15 uur, maar vol = vol!!

16:00 Uitslag optocht. (In de pauze van de pubquiz, allemaal meedoen dus!!!)

21:00 Band Reeperbahner Stimmungsmacher, www.stimmungsmacher.nl

Al meer dan 100 jaar 2

Auf einer richtig gemütliche Karmse!!!