Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bestuur De Spil Lettele geeft startsein voor vernieuwbouw

tot Kulturhus

Start begin september

Start begin september

LETTELE – Eindelijk is het zover. Lettele kan starten met de vernieuwbouw van De Spil. Door de tomeloze inzet van veel vrijwilligers en de financiële bijdragen van veel Lettelenaren, verenigingen, VSB fonds, Oranjefonds, Rabobank, gemeente Deventer, Wij Deventer en Provincie Overijssel is De Spil nu op dit punt beland. Het eigenlijke werk kan beginnen; de realisering van een multifunctioneel vernieuwd Kulturhus De Spil.Als de klus geklaard is, staat er de huiskamer van Lettele, waarin ouderen, jongeren, alles wat daartussen zit, sporters en verenigingen een plek kunnen vinden. Dat is belangrijk voor de toekomstige leefbaarheid van het dorp. Uiteindelijk bepalen de mensen in het dorp de leefbaarheid, maar Kulturhus De Spil is een belangrijke voorwaarde om die leefbaarheid te kunnen behouden en versterken.

 

Vrijwilligers

Er hebben zich al talloze vrijwilligers gemeld, maar opgave is nog steeds mogelijk; veel handen maken licht werk, voor klussen, groot en klein.

Het bestuur van Kulturhus De Spil heeft Victor Munster bereid gevonden als “Bouwpastoor” op te treden. Hij zal het vrijwilligerswerk coördineren en aanspreekpunt zijn voor die vrijwilligers. Hij zal dat samen doen met enkele vakmensen op diverse gebieden.

 

Alleen met de inzet van vrijwilligers zal het mogelijk zijn deze klus te klaren. Iedereen kan meehelpen, opgave via  www.kulturhusdespil.nl of bij Victor Munster (Munstervictor@gmail.com).

 

Tijdschema

De sloop start begin september 2015. De voorbereidingen zullen al in de loop van augustus gaan plaatsvinden. Eerst zullen de kleedkamers van de binnensporten worden gesloopt. Kantine, kleedkamers voetbal en de Ukkepukruimte blijven staan en kunnen de komende maanden nog gewoon gebruikt worden. Planning is dat februari 2016 de nieuwe kleedkamers klaar zijn voor gebruik, daarna wordt de rest (kantine/keuken/vergaderruimtes) gesloopt en herbouwd. De oplevering qua bouw en installatie zal zijn 1 juni 2016; daarna zal er gewerkt moeten worden aan het interieur etc. Nadere informatie richting dorp en verenigingen volgt z.s.m. na de vakantie.

 

Aannemer en installateur

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Klunder B.V. uit Raalte en Loohuis Installatietechnieken B.V. uit Heeten. Er zullen verder zoveel mogelijk Lettelse ondernemers worden ingeschakeld bij de realisering van het Kulturhus omdat dit project gedaan wordt voor en met het dorp.

 

Financiering

Voor diegenen die nog geen obligaties hebben: het is nog steeds mogelijk op de obligatielening in te schrijven. Voor info: Harry Aarnink, tel. 0653181834 of Hans Kloosterboer, tel 0570-551518. U kunt ook een mail sturen naar info@kulturhusdespil.nl