Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Boek ‘Lettele, Oerspronkelijk Salland’ brengt dorp in beeld

Boek Lettele

LETTELE – Binnenkort verschijnt het nieuwe boek ‘Lettele, Oerspronkelijk Salland’. Dit bijna 100 pagina’s tellende boekwerk geeft een eigentijds beeld van Lettele.’Lettele, Oerspronkelijk Salland’ is vanaf 22 november te koop voor 20 euro. De opbrengst komt ten goede van het nieuwe Kulturhus De Spil, de huiskamer van Lettele.

Zelfwerkzaamheid en gemeenschapszin. Dat zijn typische kenmerken van Lettele. Zo ook bij het initiatief om een boek te schrijven over het eigen dorp. Tientallen vrijwilligers hebben meegewerkt. De inhoud van het boek is een stimulans voor de lokale economie en de leefbaarheid van het dorp. Het is een mooi bladerboek met veel foto’s en korte verhalen waar (oud) Lettelenaren zich in herkennen en die voor anderen een bron van inspiratie zijn. Het boek is een gastvrije uitnodiging voor iedereen die geïnteresseerd is in Lettele.

 

Fraai resultaat

Ongeveer een jaar geleden ontstond het idee een boek samen te stellen over de typische kenmerken van Lettele. Een redactieteam van zo’n 12 enthousiaste Lettelenaren heeft onder hoofdredactie van Yvonne Haaxman boeiende verhalen opgeschreven over mooie plekken, bijzondere inwoners en opmerkelijke zaken van het dorp. Het geheel is fraai geïllustreerd met foto’s, tekeningen en gedichtjes van schoolkinderen. Begin november is ‘Lettele Oerspronkelijk Salland’ gedrukt.

 

Verkoopmogelijkheden

Om een boek te kopen of de bestelling af te halen, zijn er de volgende mogelijkheden:

– Zondag 22 november in De Spil na de Dorpsbijeenkomst.

– Woensdag 25 november tussen 15.00 en 19.00 uur in De Spil.

– Vanaf donderdag 26 november bij Kapsalon Annemiek, Schotwillemsweg 17, Lettele.

 

Alvast bestellen

Wil je er zeker van zijn om een boek in bezit te krijgen, dan kun je nu al een e-mail sturen aan Ad van Wijlen, bestuurslid Kulturhus De Spil, koerkampsweg1@gmail.com om je boek(en) te bestellen. Er wordt dan binnenkort contact opgenomen over aflevering en betaling van de reserveerde boeken.