Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brasserie van Boode verzorgt met Aspergeboerderij Koks aspergemenu op locatie!

LETTELE – Aspergeboerderij Koks is al jaren een bekende naam in de omgeving van Lettele en omstreken. Klantgericht, kwaliteit en ieder jaar nieuwe producten, dat vinden ze bij Koks van groot belang.Sinds begin april steken en verkopen ze asperges bij Aspergeboerderij Koks in Lettele. Als de zon zijn werk doet en de temperatuur oploopt groeit de asperge.

In het buitengebied van Lettele, aan de Oostermaatsdijk, teelt de familie Koks al sinds 2004 asperges. De Sallandse zandgrond in Lettele is bij uitstek geschikt voor de teelt van de super gezonde asperges, volgens kenners met opvallend zachte smaak. In de winkel op het erf van de boerderij is in het aspergeseizoen niet alleen de witte groente te verkrijgen, sinds dit jaar verbouwen ze ook groene asperges. Deze zijn perfect voor de bbq of op in de wok. De klanten kunnen ook terecht voor bijpassende versproducten zoals roomboter, eieren, ambachtelijke achterham en gerookte zalm. Veel van die ingrediënten voor een overheerlijk aspergemenu komen uit de streek.

Het bekende Bathmense restaurant Boode verzorgt samen met Aspergeboerderij Koks een aspergemenu op locatie. In de tent kunnen de gasten genieten van heerlijke aspergehapjes of een driegangen menu speciaal door Boode samengesteld. Tussen de heerlijke wijnen en hapjes door wordt er uitgelegd hoe de asperges groeien en gestoken worden.

Ook dit seizoen is de service voor de klanten in het familiebedrijf als vanouds. De asperges worden desgewenst geschild, gevacumeerd of geseald om ze nog langer vers te houden. Voor Moederdag zijn er verschillende originele cadeaus te verkrijgen. Uiteraard met asperges en aangepast naar uw wensen. Op Aspergeboerderij Koks worden de meeste werkzaamheden door de familie zelf uitgevoerd. Adri steekt met zoon Tim de asperges, een enkele keer geholpen door wat extra handen van buiten. Wilma bedient de klanten in de boerderijwinkel. Dat doen ze elke dag, ook op zondag, tijdens het aspergeseizoen. Dat seizoen loopt tot aan de langste dag, 21 juni.

Aspergeboerderij Koks is dagelijks geopend. Adres: Oostermaatsdijk 10a, Lettele. www.aspergekoks.nl