Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dagbesteding Lettele 5 jaar

Dagbesteding Lettele 5 jaar

LETTELE – In 2008 ontstond het idee om te proberen een dagbesteding voor ouderen, met indicatie, in Lettele te krijgen. Een groep enthousiaste vrijwilligers is hier mee aan de gang gegaan. De Zorggroep Raalte werd benaderd om mee te denken/helpen.

In 2009 werd de indicatiestelling, door bezuinigen van de overheid, bijgesteld. Daarna is men gaan kijken om een dagbesteding voor ouderen, zonder indicatie, te realiseren. Dit is, in 2010, gelukt met hulp van de Zorggroep Raalte, gemeente Deventer (financiële ondersteuning), de Spil (ruimte), de voetbal (gebruik kantine/keuken), de Zonnebloem (spellen die gebruikt kunnen worden) en de KBO en Caritas die mee hebben gedacht.

Het is bedoeld voor ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten of dat de partner/huisgenoot een dagje vrij heeft. Het is een ontmoetingsplek waar men gezellig kan samen zijn door samen koffie te drinken, een spelletje te spelen, een activiteit te doen en een warme maaltijd te nuttigen.

Elke donderdag is de dagbesteding in de Spil van 9.30 tot 13.30 uur. Op dit moment zijn er 11 deelnemers. Als er mensen zijn die interesse hebben, kunnen ze altijd langs komen voor een kopje koffie.

De groep wordt begeleid door allemaal vrijwilligers, zo nodig kan er een beroep gedaan worden op iemand van de Zorggroep Raalte. Ook de warme maaltijd wordt door vrijwilligers opgehaald. Die halen ze op bij de Stevenskamp in Heeten.

Op 17 september is dit eerste lustrum gevierd met alle deelnemers en vrijwilligers. Eerst met een kopje koffie met iets lekkers in de Spil en daarna bij Erve Brooks in Gelselaar. Na een huifkartocht van een uurtje kreeg iedereen een lekkere lunch van soep, pannenkoek en ijs of koffie aangeboden. Al met al kan er met een goed gevoel teruggekeken worden op deze speciale dag.