Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dagbesteding Lettele breidt uit

LETTELE – Vanaf 3 januari 2019 krijgt Lettele in Kulturhus De Spil een unieke vorm van dagbesteding. Zowel senioren als anderen zijn op dinsdagen én donderdagen welkom voor koffie, een smakelijke maaltijd en een gezellige activiteit. Dit wordt begeleid door Lettelse vrijwilligers. ZGR (voorheen Zorggroep Raalte), de organisatie die staat voor welzijn, wonen en goede zorg in Salland, biedt daarbij professionele ondersteuning.Al sinds 2010 kunnen senioren bij de dagbestedingsgroep op de donderdag terecht. Verschillende organisaties, waaronder De Spil, Plaatselijk Belang, Lettele Schakelt, ZGR en gemeente Deventer hebben nu de handen in elkaar geslagen om te komen tot een nieuwe vorm. Het doel is dat iedereen in en rond Lettele die dat wil, mét of zonder zorgindicatie, terecht kan bij de dagbesteding. Dat kan zowel als deelnemer, als vrijwilliger of als ondersteuner. Ook in de activiteiten wordt onderlinge verbinding gezocht: kinderen en ouderen kunnen samen de natuur in, er kan een gezellige ochtend worden georganiseerd voor het hele dorp etc.

Op de dinsdag- en donderdagochtend worden veel afwisselende activiteiten ondernomen. Er zijn creatieve activiteiten, geheugentraining, spel, bewegen, of u kunt naar buiten voor natuuractiviteiten. Ook uw eigen ideeën of wensen voor activiteiten zijn welkom.

Dus als ú het leuk vindt om dorpsgenoten te ontmoeten, dan kunt u vanaf 3 januari 2019 terecht in De Spil, op dinsdag en/of donderdag vanaf 09.30 uur. U kunt ervoor kiezen om tot ca. 11.30 te blijven, voor koffie met wat lekkers, een activiteit en een lekkere kop bouillon. Voor dit alles betaalt u een eigen bijdrage van € 5,00. U kunt er ook voor kiezen om tot 13.30 uur te blijven en nog te genieten van een smakelijke maaltijd. Voor deze maaltijd betaalt u dan € 5,00 extra. Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Irma Nijenkamp, via ZGR Klantkompas, tel. 0572 – 74 40 50 of per mail via: i.nijenkamp@zgr.nl

Een dergelijk initiatief kán niet zonder vrijwilligers. Gelukkig zijn al vele vrijwilligers aangehaakt bij de huidige dagbestedingsgroep. Dankzij hen kunnen ouderen in Lettele in hun eigen dorp blijven voor dagbesteding.

Voor de nieuwe vorm worden extra vrijwilligers gezocht, want vele handen maken licht werk – niet alle vrijwilligers hoeven elke week actief te zijn. Per dag bestaat de begeleiding uit twee vrijwilligers. Zij worden ondersteund door Irma Nijenkamp, medewerkster welzijn bij ZGR. Irma denkt ook mee over het activiteitenprogramma. Ook voor het ophalen van de maaltijden bij ZGR Stevenskamp in Heeten zijn nog nieuwe vrijwilligers nodig. Overweegt u zich aan te sluiten? Laat het dan weten aan Maria Aarnink, die de vrijwilligerscoördinatie verzorgt. Zij is bereikbaar op tel. 0570 – 55 13 49, of per mail via mariaaarnink@live.nl