Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dodenherdenking Lettele

4 mei 2015

LETTELE – Ook in Lettele vindt op 4 mei de dodenherdenking plaats. Dit jaar zullen opnieuw gasten uit Canada de bijeenkomst bijwonen. De herdenking van 2015 is een speciale herdenking: de Tweede Wereldoorlog werd 70 jaar geleden beëindigd. Er wordt aangesloten bij het landelijke thema ‘vrijheid geef je door: wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst’.

Alle Lettelenaren, jong en oud, worden uitgenodigd. De bijeenkomst start om 19.30 uur bij het monument op het kruispunt in het dorp. Voordat om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gehouden zal, met muziek, gedichten en verhalen, vanaf 19.30 uur stilgestaan worden bij de gevallenen. Ook wordt een oorlogsherinnering van een van de dorpsgenoten verteld.

Bij aankomst ontvangt iedereen een boekje met de teksten van de liederen en een roos om na de kranslegging op het monument te leggen. Na afloop wordt samen koffie gedronken bij café restaurant De Koerkamp.

De herdenking wordt georganiseerd door het Plaatselijk Belang in samenwerking met de Ondernemersvereniging Lettele, de SECL, de Kerk, fanfare Beatrix Lettele-Okkenbroek en vele andere vrijwilligers.