Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Extra avondspitsbus voor Lettele, Okkenbroek en Nieuw-Heeten (lijn 590)

Lettele/Okkenbroek – Met ingang van de nieuwe dienstregeling voor 2024 ingaande 10 december 2023 wordt in de avondspits tussen Nieuw-Heeten en Deventer een extra buurtbus ingezet. Hiermee probeert de buurtbusvereniging het gebruik van het openbaar vervoer in de dorpen te stimuleren. Met een hogere frequentie hoeven de passagiers minder lang op hun bus te wachten bij station Deventer.


Daar waar politieke partijen roepen dat het openbaar vervoer in de buitengebieden verdwijnt, probeert de buurtbusvereniging het tij te keren, door juist een extra bus in te zetten. De huidige vrijwilligers zien kans de extra bus te bemensen. De spitsbus rijdt niet tijdens schoolvakanties en ook niet op zaterdag. Het gaat hier om een proef tot de zomervakantie 2024. Als blijkt dat de extra bus niet leidt tot meer passagiers, zal de extra bus niet gecontinueerd worden. Het vervoersbedrijf EBS faciliteert deze bus en kan dat alleen doen bij voldoende rendement.
De nieuwe dienstregeling is al te zien op www.buurtbus590.nl. Met ingang van de nieuwe dienstregeling zal de laatste bus vanuit Deventer op werkdagen tien minuten eerder vertrekken. De halte Rabobank heet vanaf 10 december Lettele en halte Cröddendijk heet dan Nieuwedijk. Op genoemde website is ook te lezen hoe je je kunt aanmelden als buurtbuschauffeur.