Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Familie Ten Zijthof metselt eerste steen van eigen woning Kapelweide Lettele

LETTELE – Op donderdag 7 september is de eerste steen van het nieuwbouwproject Kapelweide in Lettele gemetseld. Deze handeling werd verricht door de familie Ten Zijthof, die hiermee de eerste steen van het bouwproject én van hun eigen nieuwe woning metselden. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer.Aan de rand van Lettele worden tien rijwoningen voor starters, vijf rijwoningen in een iets duurder segment en twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. In de wijk komen ook vier vrije kavels. Architect Palazzo heeft gezorgd voor het ontwerp van de 19 woningen

Nikkels bouwbedrijf uit Twello is de ontwikkelend bouwer van dit project, dat voor Lettele zorgt voor nieuwe woongelegenheid voor zowel starters als mensen die in een grotere woning met meer ruimte zoeken. Met de bouw van deze woningen wordt voorzien in een belangrijke behoefte in het dorp, waar de laatste jaren weinig nieuw is gebouwd. Tijdens de ontwikkeling van het project heeft nauw overleg plaatsgevonden met Plaatselijk Belang Lettele.

Het inmetselen van de eerste steen en de mooie woorden van wethouder Grijsen vormen het officiële startschot voor het bouwproject Kapelweide, dat eind 2017 wordt opgeleverd. Medio 2018 komen er nog vijf starterswoningen in de verkoop, in de tweede fase van het project.