Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Familiebedrijf De Koerkamp uit Lettele na 64 jaar in andere handen

LETTELE – Na tientallen jaren krijgt Restaurant De Koerkamp in Lettele een nieuwe eigenaar. De 32-jarige Michael Spikker gaat het familiebedrijf overnemen. Lang heeft hij niet over de keuze na hoeven te denken. “Ik hoop dat het dorp hierdoor een impuls krijgt. Ik kom immers zelf uit Lettele.”

De 32-jarige woont inmiddels in een dorpje een paar kilometer verderop, maar is verknocht aan zijn geboortedorp. Dat is ook precies waarom Spikker besloot het bedrijf over te nemen. “Er zijn zoveel mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving, maar er zijn maar weinig plekken waar je wat kan eten of drinken.”
En dus was de keuze voor de ervaren horecaman snel gemaakt. Maar voordat Spikker met de scepter gaat zwaaien, krijgt het bedrijf een flinke make-over. “Alles krijgt een moderne en industriële look”, verklapt hij. Ook krijgt het restaurant een nieuwe naam: Bras-Koer.
Overall of strak in pak
Maar dat is niet het enige wat gaat veranderen. “We hebben straks het restaurant en in de zomer een terras”, legt de oud-Lettelenaar uit. De zalen waar nu nog feesten plaatsvinden, zullen straks alleen nog worden gebruikt als dat nodig is.

Spikker verzekert dat er één ding hetzelfde blijft. “We willen dezelfde sfeer als bij een familiebedrijf creëren, dezelfde gastvrijheid bieden. Al kom je in de overall of strak in pak: iedereen is welkom”, vertelt hij.

Maandag uiteten
De deuren van Bras-Koer zijn vanaf 1 oktober dit jaar geopend. Bijzonder is dat het restaurant ook op maandag open is. “Weinig restaurants in de omgeving zijn die dag open. Als je zin hebt om op maandag uiteten te gaan, kan dat dus bij ons”, legt Spikker uit.

In het restaurant kan zowel worden geluncht als gedineerd. Op de menukaart zullen vlees-, vis- en vegetarische gerechten staan. “Maar we willen vooral constante kwaliteit bieden”, sluit Spikker af.