Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Inspirerende viering jubileum

Thema-avond ter ere van 85-jarig bestaan Gemeentebelang

LETTELE – Wie jarig is, trakteert. Waar menigeen dan al gauw denkt aan taart en een feestje, wil Gemeentebelang Deventer haar gasten trakteren op inspiratie en motivatie. De lokale partij viert haar 85-jarig jubileum namelijk met een bijzondere thema-avond. Op 30 november aanstaande zijn inwoners van gemeente Deventer vanaf 20:15 uur welkom bij Bras-Koer in Lettele. Uiteraard gaat er die avond ook geproost worden op het jubileum, maar met lezingen van twee bevlogen ondernemers wil de partij meer betekenis aan de viering meegeven.

Samen de schouders eronder
Linksom of rechtsom is de gemeente er voor haar inwoners. Daarom wil Gemeentebelang, met beide benen op de grond, middenin de samenleving staan. De partij werd drie verkiezingen op rij de grootste van onze gemeente dankzij een naar eigen zeggen “realistisch, sociaal en verantwoord beleid”. Zo vertelt fractievoorzitter Erik Smeenk: “Het gaat relatief gezien heel goed met Deventer, maar we weten ook dat er op diverse dossiers veel werk aan de winkel is. Daarom is ‘samen de schouders eronder’ ook het thema op 30 november.” Aan dit thema wil de partij invulling geven door onder andere motiverende lezingen van sociaal ondernemers Martin Kniest en Mariska Kuipers.

Maatschappelijk verantwoord
De landelijke partijen zetten zich schrap voor de verkiezingen op 22 november waarbij het asielbeleid, bestaanszekerheid en de vergrijzing belangrijke thema’s zijn. “Deze thema’s zijn natuurlijk ook lokaal voelbaar en van groot belang. Daarom hebben wij sprekers uitgenodigd die affiniteit hebben met deze onderwerpen en zich in deze regio hard maken voor verbetering” vertelt bestuurslid Gerben Beunk. Martin Kniest is eigenaar van Matz Carwash en Matz Social; sociale ondernemingen die statushouders en andere mensen met een begeleidingsbehoefte een eerlijke kans bieden op een welverdiend inkomen. Bij zorgboerderij ‘Erve de Poll’, waar Mariska Kuipers aan het roer staat, wordt dagbesteding geboden aan mensen met een zorgvraag, zoals dementie.

Thema-avond
“Mariska en Martin zijn beiden mooie voorbeelden van de kracht waarover wij gezamenlijk als samenleving beschikken. Dit soort initiatieven vormen voorzieningen die wij als partij dichtbij de mensen willen brengen” vertelt Beunk. Met behulp van hun verhaal en drijfveer hoopt Gemeentebelang de bezoekers van de thema-avond geïnspireerd huiswaarts te zien gaan op 30 november aanstaande. “En natuurlijk wordt ook het glas geheven op ons 85-jarig bestaan, maar dat jubileum is die avond ondergeschikt aan het thema” vult Smeenk aan. Alle inwoners van gemeente Deventer zijn welkom, maar passen niet in Bras-Koer, dus een aanmelding via gb85.nl is vereist en vol is vol. De jarige partij zorgt die avond voor de hapjes, drankjes en gezelligheid.

Foto: Terry Kerbusch.