Kom allen 16 april naar het Lettels Paasvuur!

LETTELE – Volgende week gaat men eieren verven, uitgebreid ontbijten, eitjes verstoppen en vooral veel paaseitjes eten. Het hoort er allemaal bij Pasen. Voeg daaraan het Paasvuur in Lettele toe en het feest is compleet. Geen tijd? Die paaseitjes kunnen best een dagje langer in de tuin liggen, want voor het paasvuur maak je tijd!

Eerste Paasdag wordt het paasvuur aangestoken. En zoals elk jaar krijgt de Lettelenaar van het jaar de eer om de met zorg opgebouwde bult hout te ontvlammen. Dit jaar de taak van René Oosterwijk.

Maar het paasvuur in Lettele zou het paasvuur in Lettele niet zijn als er geen feestje wordt gebouwd. Laten we eerlijk zijn; dat is in principe waar het om draait. Dat het een eeuwenoude traditie is, die voor vruchtbaarheid zou moeten zorgen, laten we even voor wat het is. Het feestje om de poasboake heen laten we even niet voor wat het is. De band Impuls uit Wesepe gaat daar mede voor zorgen. Een rock-coverband waardoor gegarandeerd de voetjes van de vloer gaan. Dus haal de dansschoenen (laarzen voldoen) uit de kast!

Maar voordat men gaat swingen, eerst verzamelen bij de kerk om 19.45 op Eerste Paasdag. Van daaruit gaat een stoet van fakkels naar het paasvuur. Waarna de poasboake wordt aangestoken en het feest officieel begint!

Dus houdt zondagavond 16 april vrij in je agenda. Dan sluit de SECL vast de biertap aan, legt de dansvloer voor je klaar, stemt de instrumenten en gooit nog de laatste stukjes hout op de bult. Kortom: De SECL is er zo goed als klaar voor. Jij ook?

volgende week zondag op de Lettelse Enk!

 

Snoeihout

Om weer een mooie grote bult te hebben is er natuurlijk veel schoon (snoei)hout nodig.

Er kan op de volgende dagen hout gebracht worden: 8 april tussen 9.00 en 16.00 uur en 15 april van 9.00 tot 12.00 uur.

Hebt u een grote hoeveelheid snoeihout en komt het niet uit om dit op zaterdag te brengen, neem dan contact op met Jan Spikker of stuur een bericht via info@secl.nl dan kan het terrein ook door de week voor u geopend worden.

Meer info via www.secl.nl