Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koor Viva Voce zingt in Lettele

Nieuw goed doel voor koor uit Raalte

LETTELE – Na drie jaar het dorp Storms River in Afrika gesponsord te hebben, heeft Viva Voce dit jaar gekozen voor een ander goed doe. En wel de Stichting Atiy.Viva Voce is in contact gekomen met deze Stichting door Ans Haarman uit Mariënheem. Zij woont al 17 jaar in Cochabamba en coördineert van daaruit alle hulp die nodig is om de mensen, die in één van de armste delen van Zuid Afrika wonen, vooruit te helpen.

Atiy Nederland bestaat uit een groep enthousiaste mensen die in 1997 het initiatief heeft genomen om een school voor kansarme kinderen in Bolivia te realiseren. Nu, in 2015, staat er in St. Antonio de Buena Vista een school waar dagelijks ruim 800 kinderen onderwijs volgen. Behalve het bouwen van een school zijn er meerdere initiatieven in en rond St. Antonia de Buena Vista ontplooid waarbij Atiy betrokken is, zoals een eetzaalproject, huiswerkbegeleiding, een medische post en een schoon drinkwatervoorziening. Ook wordt de lokale bevolking ondersteund op het gebied van land- en tuinbouw. De kracht zit ‘m vooral in het feit dat de bevolking leert hoe ze zelf, met name financieel, op eigen benen kan staan. Waar nodig worden acuut schrijnende situaties gefinancierd.

Viva Voce wil het werk van Ans en de Stichting Atiy ondersteunen door te zingen in verschillend kerken en andere locaties. Het koor start op zondag 25 oktober om 10.00 uur in de H. Nicolaaskerk in Lettele.

Spreekt dit goede doel u ook aan, dan kunt u contact opnemen via de website www.vivavoceraalte.nl