Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Krátten vol malse groente vanuit Lettele naar de Voedselbank!

LETTELE – Een prachtig stukje Lettele, omringd door de bossen van ’t Oostermaet, grazige weiden en een meanderende sloot: daar ligt het moestuincomplex waar hobby-tuinders in het seizoen al hun energie steken in het telen van super lekkere groenten en fruit.


En mochten ze iets over hebben van hun opbrengst, dan schenken zij dat aan de Voedselbank, want laatstgenoemde speelt op dit complex een hele grote rol. De grond waarop getuinierd wordt is van de kerk en onder meer van daaruit ontstond in 2017 de gedachte om groente te gaan verbouwen voor de Voedselbank. Dat is een mooi idee, maar dan moeten er wél mensen zijn die dat een seizoen rond gaan realiseren! Maar gelukkig: die zíjn er! Een vaste club mensen zet zich vanaf het prille voorjaar in, van zaaien, poten, verspenen tot schoffelen, wieden, sproeien en uiteindelijk de groente gewassen en keurig verzorgd af te leveren aan de Voedselbank die twee keer per week de opbrengsten op komt halen.
Die club vrijwilligers kan echter nog wel wat helpende handen gebruiken. Dus wil je je inzetten voor een zeer goed doel, hou je van tuinieren in een gezellige sfeer? Neem dan contact op met Willie Jansen, tel.06-39311092, of Ben Bouwmeester, tel.06-29586079.
Inmiddels zijn de eerste kratten van dit seizoen al weer afgeleverd, vroeg voor de tijd van het jaar! Maar er zullen er nog vele volgen, want wanneer de tuin weer echt goed op gang is gaan er zo’n 10 tot 15 kratten per week de deur uit! Het jaar door worden er maar liefst zo’n 25 soorten groente aangeboden en alles biologisch geteeld, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.
De vrijwilligers van de Voedselbanktuin voelen zich gesteund door andere inwoners en bedrijven die het land komen ploegen, wormenmest leveren, korting geven op de inkoop van zaden, elektriciteit leveren voor de waterpomp en WijDeventer die een financiële bijdrage leverde voor de elektriciteit