Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lettele schrijft gezamenlijk het boek Oerspronkelijk Salland

Voorinschrijving vanaf 7 maart

LETTELE – Inwoners van Lettele gaan samen een boek maken over het karakter van Lettele. Het dorp wil zich op de kaart te zetten als ‘Oerspronkelijk Salland’. Een redactieteam van zo’n 12 enthousiaste Lettelenaren gaat de komende tijd boeiende verhalen schrijven over mooie plekken, bijzondere inwoners en opmerkelijke zaken. Het boek krijgt de titel ‘Lettele, Oerspronkelijk Salland’ en zal in oktober verschijnen. De prijs bedraagt maximaal 20 euro en de opbrengst komt ten goede van het nieuwe Kulturhus De Spil in Lettele. De voorinschrijving begint tijdens het Startfestijn Kulturhus op 7 maart in De Spil.

Zelfwerkzaamheid en gemeenschapszin. Dat zijn typische kenmerken van Lettele. Zo ook bij het initiatief om een boek te schrijven over het eigen dorp, waar veel inwoners aan mee gaan werken. De inhoud van het boek moet een stimulans zijn voor de lokale economie en de leefbaarheid van het dorp. Omdat Lettele ook zoekt naar financiële middelen om het nieuwe Kulturhus de Spil te realiseren, is de opbrengst bestemd voor dit nieuwe dorpscentrum.

 

Alvast bestellen

Tijdens het Startfestijn Kulturhus De Spil op zaterdag 7 maart kunnen geïnteresseerden zich al aanmelden voor één of meerdere boeken. Hun bijdrage komt volledig ten goede aan het nieuwe Kulturhus De Spil. Deze voorinschrijving is belangrijk om de oplage te kunnen bepalen, maar ook om een beeld te krijgen van de te verwachten bijdrage die zo hard nodig is voor het nieuwe Kulturhus in Lettele.

 

Sponsors gezocht

Om de kosten van het boek te dekken, is de redactie op zoek naar sponsors. Bedrijven en organisaties die dit boek als relatiegeschenk willen gebruiken, kunnen een partij boeken bestellen. Deze sponsoren krijgen een naamsvermelding in het boek. Belangstellenden kunnen zich eveneens melden tijdens het Startfestijn zaterdag of bij het bestuur van De Spil.