Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

“Ik maak van dichtbij mee

hoe het is om bijna niets

te kunnen zien”

ik-maak-van-dichtbij-mee

LETTELE – Van 17 t/m 24 oktober collecteert Vereniging Bartiméus Sonneheerdt in Lettele en omliggende dorpen om geld in te zamelen voor onderzoek, onderwijs en hulpmiddelen voor blinde en slechtziende mensen. Marian Jansen organiseert al zeven jaar als vrijwilligster de collecte in Lettele.

“Niets of bijna niets kunnen zien heeft een grote impact op je leven. Dat merk ik bij de kinderen van mijn nicht Anja Brinkman uit Colmschate. Beiden hebben een progressieve oogziekte aan het netvlies. Haar zoon is slechtziend met een zicht van nu nog een paar procent en haar dochter ziet nog ongeveer zeven procent. Dus beiden zijn afhankelijk van hulpmiddelen. Hopelijk komt er in de toekomst een behandeling of een chip voor het netvlies die ze minder afhankelijk maakt. Maar daar is veel geld voor nodig. Ik maak dus van dichtbij mee hoe belangrijk het is dat er geld is voor onderzoek, behandeling en hulpmiddelen. Daarom zei ik direct ja toen ik werd gevraagd om de collecte van Bartiméus Sonneheerdt in Lettele te organiseren.”

 

Gulle gevers

“Inmiddels ben ik zeven jaar bij de collecte betrokken. Ik ben begonnen met een aantal collectanten in Lettele. Op dit moment hebben we een fijne groep van zo’n vijftien collectanten in Lettele, Okkenbroek en Oude Molen. Allemaal heel betrokken vrijwilligers die mij enorm helpen om het elk jaar weer voor elkaar te krijgen. Ieder gaat in zijn eigen buurt met de collectebus op pad. Dat werkt goed, mensen doen sneller de deur open voor een bekende en geven dan makkelijker iets. En er wordt gul gegeven in onze dorpen, ruim twee euro per adres, daar ben ik trots op!”

 

Waar gaat het geld naartoe?

De opbrengst van de collecte wordt dit jaar besteed aan twee onderwijsprojecten voor blinde en slechtziende kinderen: een project voor het ontwikkelen van digitaal onderwijs en een project voor de aanschaf van voelbare prentenboeken. Meer informatie hierover is te lezen op www.steunbartimeus.nl/collecte

 

Extra vrijwilligers zijn welkom

Marian Jansen is blij met haar groep collectanten in Lettele en omgeving. Maar om in alle straten te kunnen collecteren, zijn meer vrijwilligers welkom. Wilt u ook in uw eigen straat collecteren voor blinde en slechtziende mensen? Of wilt u meehelpen met het organiseren van de collecte? Neem dan contact op met Leonie Tadema, ltadema@steunbartimeus.nl of 06 18467107.