Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Meer muziek, fantastische opbrengst voor Pater Jan

LETTELE- Een zonovergoten vol terras met daarbij de oude vertrouwde muziekkoepel. Dat was Tweede Pinksterdag het toneel voor het jaarlijkse Pater Jan Brinkhof concert. Ditmaal een beetje anders dan anders. Na bijna 39 jaar een fanfare in en voor de dorpen te zijn geweest, is Beatrix nu veranderd naar een andere muziekvereniging waarbij vooral samen muziek maken voorop staat.“We doen dus een jasje uit, of beter, we hebben ons uniform uitgedaan. Daarmee leggen we het oude beeld wat u van de muziekvereniging heeft af om er een nieuw beeld op te plakken.”, zei voorzitter Duco. Daarmee was de toon gezet voor de nieuwe koers. Een nieuwe naam, met een nieuw logo en een nieuwe website (www.moremusicorkest.nl), maakt nog duidelijker wie zij willen zijn: het MoreMusicOrkest. Daarbij is er de afgelopen maanden hard gewerkt om iets anders te laten horen en zien. Het resultaat kon u meebeleven, namelijk lichte popmuziek met ook zang en andere instrumenten zoals gitaren en piano: meer muziek. Daarnaast hebben zij ook mooi bewerkte klassieke muziek van Händel laten horen.

Naast de eigen muzikanten hebben ook de leerorkesten van de basisscholen in Lettele en Okkenbroek laten horen en zien wat zij in de afgelopen maanden geleerd hebben. Zo’n 30 kinderen hebben laten horen wat zij op de instrumenten kunnen spelen en zongen er ook bij. De muziekvereniging had het Muziek Netwerk Salland gevraagd om dit te begeleiden. Het klonk ontzettend goed en de hoop is dat de kinderen enthousiast gaan worden om ook een instrument te komen bespelen bij het MoreMusicOrkest: meer jeugd.

Natuurlijk is er net als andere jaren de ‘stille’ collecte gehouden voor Pater Jan Brinkhof. Hij werkt al jaren in de krottenwijken van Lima in Peru. Hij werkt daar voornamelijk aan gaarkeukens, zodat iedereen een goede maaltijd kan krijgen. Daarnaast worden er allerlei voorzieningen getroffen, zodat ook de allerarmsten een dak boven hun hoofd hebben en daar een goed leven kunnen hebben. Er is dit jaar het fantastische bedrag van maar liefst € 1.200,- opgehaald! Het bedrag gaat één op één naar de rekening van Pater Jan waar hij over kan beschikken, zonder dat er ergens iets aan de strijkstok blijft hangen.