Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Met 125 mensen aan tafel in Dorpsbongerd Lettele

Oogstfeest in teken van Deventer 1250 jaar

LETTELE – Zo’n 125 Lettelenaren schuiven zaterdag 15 september aan lange tafels om in de Lettelse bongerd te smullen van het dorpsdiner. Iedereen die zich heeft aangemeld, krijgt lekkere gerechten uit Lettelse moestuinen en producten van lokale ondernemers voorgeschoteld. Tegelijkertijd is er tussen de fruitbomen weer een knusse voedselmarkt en livemuziek. Het oogstfeest in de Dorpsbongerd Lettele duurt van 15.00 tot 20.00 uur.Om 17.30 uur begint het dorpsdiner. Na het succes van vorig jaar houdt de werkgroep Dorpsbongerd Lettele samen met damessociëteit CUP L opnieuw een oogstfeest in combinatie met een groots diner in de dorpsbongerd. Op de hoek van Oerdijk en Schotwillemsweg kan iedereen ongedwongen genieten van muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid in een landelijke sfeer. Het oogstfeest staat dit jaar in het teken van Deventer 1250. De organisatie heeft een link gelegd tussen Deventer en ‘Op de Koerkamp’. Boter, eieren, rogge, varkensvlees en hout voor bakovens in het Bergkwartier kwamen vroeger vaak uit Lettele. De kerkkoren van de Lebuinuskerk uit Deventer hadden op hun beurt grond in deze omgeving: Groot en Klein Koorkamp. Daarom zal het popkoor Sh’boom uit Deventer een optreden verzorgen tijdens het oogstfeest. Ook is het More Music Orkest van de partij voor nog meer sfeervolle muziek.

 

Groente, fruit, maar ook koks en andere helpers gezocht

Voor het dorpsdiner gaan veel vrijwilligers aan de slag om in korte tijd grote hoeveelheden soep te koken en heerlijke salades te maken van groente en fruit uit de moestuin. Wie in zijn of haar moestuin een overschot heeft aan groenten of fruit, laat het weten. De vrijwilligers kunnen er vast iets lekkers van maken voor het dorpsdiner. De voorbereiding is een hele klus. Vind je het leuk en gezellig om zelf mee te helpen met koken? Dan is dit je kans! Meld je aan bij Michiel Bussink: sesam@antenna.nl. Bovendien zoekt de organisatie vrijwilligers die willen meehelpen bij het opbouwen en opruimen van het terrein. Neem bij interesse contact op met Victor Munster: munstervictor@gmail.com

 

Sfeervol en lekker lokaal

De Dorpsbongerd Lettele is een leerzame ontmoetingsplaats voor inwoners en kinderen. Informatieborden vertellen over de kenmerken van de fruitbomen. De Dorpsbongerd is vrij toegankelijk en er staan enkele bankjes. Tijdens het oogstfeest kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer kennismaken met de dorpsbongerd, elkaar ontmoeten en genieten van lokale etenswaren. Op de voedselmarkt vind je onder meer zuivelproducten, groente en fruit, honingproducten, molenbrood, eigengemaakte taarten en gebak, appelcider, Sallandse wijnen en boerenijs. Naast een sfeervol ingerichte bongerd is er gezellige livemuziek en een bar van café Spikker.