Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuwe tentoonstelling bij ‘het Bouwhuis’

LETTELE – Graag nodigt het Bouwhuis u uit voor de nieuwe tentoonstelling die op 4 april aanstaande wordt geopend.’Het Forum van Rudy Lanjouw’ biedt alle gelegenheid om kennis te maken met de meest recente werken op papier, paneel en doek van Rudy Lanjouw. Deze solo-tentoonstelling loopt van 4 april t/m 10 mei 2015.

Rudy Lanjouw,1954, beeldend kunstenaar, woont en werkt in Assen. Hij heeft een aantal perioden als kunstenaar doorlopen. Materie-schilderijen geent op archetypische beeldvorming en materiaalgebruik, zoals menig bezoeker van de kunstbeurs in de tijd van Art Amsterdam zich herinneren kan, is overgegaan in transparanter werk gevoed door de minimalistische muziek van o.a Simeon ten Holt.

Met dat werk werd Rudy Lanjouw  door galerie Op de Wind, de voormalige galerie van het Bouwhuis, op RAWArtfair 2014 gepresenteerd.

Zijn huidige werk toont de verdere ontwikkeling ‘van gebonden zijn aan’ naar een ‘bijna volledig loskomen’ van geijkte paden, de reeds doorlopen sporen op het gebied van beeldende kunst. Het is een ontwikkeling die een volledig eigen toonzetting volgt en die zich op niets anders baseert dan de strikt eigen beeldtaal.

Nog steeds volgt hij met o.a kwast en paletmes de ritmes letterlijk; niet meer die van een componist maar louter van zichzelf. Puur en niet onder woorden te brengen, componeert Rudy Lanjouw zijn schriftuur op papier,paneel en doek. Het lijkt wel of wij kijken naar composities die vertellen over een groeien naar wie een mens eigenlijk zijn mag.

Herhaling en tonaliteit verspreiden zich in horizontale en verticale bewegingen om zodoende de innerlijke emotie van Rudy Lanjouw als onderliggende derde dimensie door ons te laten ervaren; de vierde dimensie is die van communicatie en dialoog met ons maar vooral die van Lanjouw met zichzelf als beeldend kunstenaar. Hij komt tot de kern.

het Bouwhuis heeft zowel op Art the Hague 2014 als op Rotterdam Contemporary Art fair 2015, dit laatste werk in haar stand gepresenteerd. Op 4 april 2015 opent de tentoonstelling, het Forum van Rudy Lanjouw. Tevens zal dan een kunstboekje, in uiterlijk lijkende op een (gedichten)bundel en qua inhoud woordenloze poezie tonend, worden gepresenteerd in galerie het Bouwhuis; een uitgave van het Bouwhuis, in een oplage van 200 exemplaren.

Van harte nodigt men u uit aanwezig te zijn bij de opening deze bijzondere tentoonstelling, het Forum van Rudy Lanjouw. Bijzonder vanwege de presentatie van een fraai boekje en bijzonder omdat het hier een solo betreft waarin de discours van Lanjouw met zichzelf en zijn kunstenaarsschap getoond wordt. Uiteraard zorgt men voor drankjes en zelfbereide hapjes.

De opening vindt plaats op 4 april, 16.00 t/m 18.00 uur in aanwezigheid van Rudy Lanjouw.

Tevens nodigt het Bouwhuis u uit om een heel bijzondere buiten-tentoonstelling te komen bekijken. ‘Verhalen gebeuren..’ bevindt zich namelijk op de akker/tuinen waar men bijzondere aardappelen en groenten verbouwen. ‘Verhalen gebeuren..’ bestaat uit nieuw werk van de beeldhouwers Hans Rikken en Lucas Klein en loopt vanaf 29 maart t/m 31 oktober 2015.