Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Oogstfeest Dorpsbongerd Lettele op 21 september

Fruitdeskundige vertelt over appels en peren

LETTELE – Lettele viert het jaarlijkse oogstfeest in de Dorpsbongerd Lettele. Naast de voedselmarkt zijn er dit jaar ook creatieve spullen te bewonderen. Tevens is fruitdeskundige Bert Jansen Manenschijn aanwezig om bezoekers alles te vertellen over appels, peren en ander Nederlands fruit. Uiteraard ontbreekt het dorpsdiner niet.Zaterdag 21 september tussen 15.00 en 21.00 uur kan iedereen heerlijk ongedwongen genieten van muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid in de landelijke sfeer van de Lettelse Dorpsbongerd. Dat mag je niet missen!

 

Appels en peren vergelijken? Vraag het de pomoloog!
Tijdens dit derde oogstfeest proeven de bezoekers het eerste fruit uit de Lettelse Dorpsbongerd. Om vragen over de appel- en perenteelt te kunnen beantwoorden, is er dit jaar een echte pomoloog in de dorpsbongerd aanwezig. Bert Jansen Manenschijn uit Dijkerhoek is een fruitdeskundige en kweker die alles weet over appels, peren en ander Nederlands fruit. Wil je weten welk appel- of perenras in je tuin groeit? Neem de vruchten dan mee naar de dorpsbongerd op 21 september. Of heb je vragen over de smaak, groei en bloei, verzorging, ziektebestrijding, oogsten of bewaren van appels en peren, stel ze aan deze fruitdeskundige. Tussen 15.00 en 17.00 uur geeft hij interessante informatie en deskundig advies over appels en peren.

 

Lekkere en creatieve oogst van eigen bodem
Tijdens het oogstfeest is er een sfeervolle markt met kramen, waarin leuke en lekkere lokale producten te zien of te koop zijn. Ook dit jaar is de Melkbrouwerij aanwezig, Imker Jaap Borren, Sallands Besunders, Korenmolen De Leeuw, Iesselcider en de Smuloven. Naast voedselproducenten uit de buurt presenteren creatieve dorpsgenoten hun maaksels aan het publiek. Er zijn schilderijen, sieraden, allerlei textiele producten en beeldhouwwerken te zien.

 

Dorpsdiner volgeboekt
Voor het dorpsdiner gaan vrijwilligers aan de slag om van producten uit Lettele een smakelijk dorpsdiner te maken. De inwoners van Lettele die zich hebben aangemeld, kunnen wederom aan lange tafels smullen van de zelfgemaakte gerechten. Het dorpsdiner begint rond 17.00 uur. De kosten voor het dorpsdiner bedragen 12,50 euro per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 5 euro. De inschrijving is inmiddels gesloten.

 

Help met tuingroente, fruit en handjes!
Lettelenaren die in hun moestuin een overschot aan groenten of fruit hebben, kunnen zich melden. Ook zoekt de organisatie vrijwilligers die willen meehelpen in de keuken of bij het opbouwen en opruimen van het terrein. Meld je aan via info@haaxmancommunicatie.nl of één van de werkgroepleden: Michiel Bussink, Victor Munster, Agnes Meijerink, Sietske van Lent en Yvonne Haaxman.

 

Sfeervol en lekker lokaal
De Dorpsbongerd Lettele is een leerzame ontmoetingsplaats voor inwoners en kinderen. Informatieborden vertellen over de kenmerken van de fruitbomen. De Dorpsbongerd is vrij toegankelijk en er staan enkele bankjes. Tijdens het oogstfeest kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer kennismaken met de dorpsbongerd, elkaar ontmoeten en genieten van lokale etenswaren.